Свържете се с нас

СЕНЗАЦИЯ

Става СТРАШНО! САЩ ЗАВИСЯТ от Русия! Ето СМАЙВАЩИТЕ факти!





Става СТРАШНО! САЩ ЗАВИСЯТ от Русия! Ето СМАЙВАЩИТЕ факти!

Милиардерът Бил Гейтс призова Белия дом да се съсредоточи върху развитието на ядрената енергетика като най-мощната енергия на бъдещето.

Основателят на Майкрософт е уверен, че САЩ могат да станат световни лидери в тази сфера, благодарение работата на учените, предприемачите и инвестиционния капитал. Проблемът, обаче е, че американците, с помощта на „Росатом“, убиха своята ядрена енергетика.

Как се случи това?

„Ядрената технология е идеална за ефективна борба с глобалното затопляне и изменението на климата на земната повърхност. Защото тя е единственият мащабен източник на енергия, който е достъпен за използване 24 часа в денонощието. И при това не произвежда никакви парникови газове. А проблемите с ядрените реактори и опасните аварии, напълно могат да бъдат решени с помощта на новите технологии. А САЩ могат да станат лидери в това направление“, твърди Бил Гейтс.

Но…той се заблуждава. По простата причина, че за последните 20 години американската атомна промишленост деградира до краен предел. И главна роля в това изигра „Росатом“.

Още от 80-те години на миналия век СССР с право е считан за световен лидер по обогатяване на урана. И понеже в САЩ са се използвали ниско ефективни и скъпи технологии за добив на обогатен уран, американците веднага след края на Студената война през 1990 г., започнаха да купуват обогатен уран от Русия. При това, руският обогатен уран за американските атомни електростанции излизал 12 пъти по-евтино.

През 1994 година е подписан договор между Русия и САЩ, според който Руската федерация със свои технологии превръща 500 тона оръжеен уран в обогатен уран, годен за ползване в ядрените електроцентрали.

След това, гигантската руска компания „Росатом“ сключва нови дългосрочни договори със САЩ, след което придобива правото, дадено й от канадски фирми, да използва урановите рудници в САЩ, Канада, Австралия и т.н.

В резултат на това, Русия запази и умножи своя потенциал в ядрената енергетика и насочи огромни ресурси в нови разработки на мирния и военния атом. Така се появиха и най-новите руски въоръжения, които бяха изработени в по-голямата си част с американски пари. САЩ, обаче, по това време не знаят нищо за тези руски разработки.

Но…за САЩ, лесното и евтино придобиване на обогатения руски уран се оказа фатално за цяла поредица промишлени производства и научни производства и разработки. Те сега дори не могат да си построят фабрика за обогатяване на урана. А без това, работата на АЕЦ е невъзможна. Невъзможни са и научните изследвания в ядрената област.

Нещо повече. Докато Русия запазва своето безусловно световно лидерство като изпреварва САЩ 6 пъти, то американците изцяло зависят от вноса на природен уран. Защото, за да се обогати, уранът най-напред трябва да се открие в рудниците, да се пречисти и подготви за обогатяване и т.н.

А неумолимата статистика показва, че собствените находища на суровината за урана удовлетворяват само 11% от нуждите на САЩ. Така че мечтата на Бил Гейтс за глобално американско лидерство в ядрената енергетика, така и ще си остане мечта.

А най-лошото за САЩ е, че те тотално и изцяло зависят от Русия в най-важната за военните и граждански цели област – ядрената енергия и изследванията в тази сфера.







СЕНЗАЦИЯ

Швеция влезе в НАТО и фалира





  • Най-старата централна банка в света, тази на Швеция опря до държавна помощ, за да не фалира

Най-старата централна банка в света Riksbank, централната банка на Швеция, се нуждае от държавна помощ заради капиталов недостиг. Банката има нужда от повече от 7 милиарда долара, за да покрие загубите си.

Когато лихвените проценти се повишиха през 2022 г., Riksbank реализира загуби заради покупките на облигации, които банката преди това беше направила, за да подкрепи икономиката. В резултат на тези загуби банката в момента има твърде малко собствен капитал.

Riksbank се нуждае от капиталова инжекция от почти 80 милиарда шведски крони (7,3 милиарда долара), за да възстанови собствения си капитал до основно ниво, според предварителните резултати от анализ на финансовото й състояние, каза нейният управител Ерик Теден пред парламентарната комисия по финанси, според изявление, цитирано от Bloomberg.

Съобщението за рекапитализацията на Riksbank идва в момент, когато централните банки по света видяха, че активите, натрупани по време на период на ниска инфлация, губят стойност.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В началото на 2022 г. Riksbank държеше облигации и съкровищни ​​бонове с номинална стойност от близо 1 трилион крони (91 милиарда долара). Банката спря покупките в края на 2022 г. и започна да продава държавни облигации през април миналата година.

В еврозоната загубите от отрицателна преоценка на книжа, закупени в рамките на програмата за количествени улеснения, се усещат най-вече от германската Бундесбанк. Централната банка на Германия освободи изцяло провизиите си за риск и намали резервите си. „Очакваме тежестите отново да са значителни за настоящата година. Те вероятно ще надхвърлят останалите резерви,“ заяви президентът на Бундесбанк Йоахим Нагел на пресконференцията, представяща годишните отчети на Бундесбанк за 2023 г.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СЕНЗАЦИЯ

Прокурорката Зартова била любовница на Мартин Божанов?





Тя се разделила със съпруга си малко, след като поела шефския пост в Софийска районна прокуратура

Доскорошната шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която подаде оставка миналата седмица след обвинението от страна на гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, че е поддържала сърдечни отношения с адвокат Владимир Атанасов и че е била част от групата за рекет на Мартин Божанов – Нотариуса, всъщност е била интимна не с мастития юрист, а със застреляния 51-годишен брокер на влияние в съдебната система, става ясно от разкритията, направени от магистрати, пожелали анонимност от съображения за сигурност.

Според думите на прокурор Невена Зартова действително е поддържала близки отношения с адвокат Атанасов, но в качеството си не на негова интимна приятелка, а на любовница на Мартин Божанов – Нотариуса, с когото юристът е бил съдружник в три фирми.

„Прокурор Зартова беше интимна с Мартин Нотариуса още преди да заеме поста административен ръководител на най-голямата прокуратура в България – Софийската районна. Тя беше част от постоянното присъствие в частния клуб на Божанов за магистрати „SS“, помещаващ се в близост до Румънското посолство. Именно Мартин Нотариуса й помогна да се издигне в държавното обвинение с помощта на съдружника си Велимир Атанасов, който пък беше близък с тогавашния главен прокурор Иван Гешев“, разкрива столичен прокурор.

Невена Зартова оглави Софийската районна прокуратура през ноември 2019 г., след като Радослав Димов бе назначен за началник на Апелативната прокуратура в София. Според мълвата, която се носи в магистратските среди, Божанов е платил подкуп в шестцифрена сума, за да устрои любовницата си на шефския пост. Рушветът стигнал до Гешев с посредничеството на Велимир Атанасов, но пари били дадени и на членове на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет, за да не бъде осуетено назначението й.

Скоро след като поела шефския пост в Софийска районна прокуратура, Невена Зартова се разделила с мъжа си – лекар от „Пирогов“, с когото имат три деца. Въпреки, че отдавна не живеят заедно, двамата така и не са се развели официално, твърдят запознати с интимния свят на оплелата се в корупционни скандали държавна обвинителка.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

След като Невена Зартова беше уличена от гръцките бизнесмени Дикос и Каламарис като част от рекетьорската банда на Мартин Божанов – Нотариуса, и посочена като любовница на Велимир Атанасов, тя побърза да подаде оставка като шефка на Софийската районна прокуратура, но поне засега остава редови прокурор. Любопитен детайл е, че в свои телевизионни изяви Зартова потвърди близостта си с адвокат Велимир Атанасов и дори не се постара да опровергае твърденията на гърците, че живеела на семейни начала с юриста.

Това обаче направи самият Велимир Атанасов, който не само отрече интимна близост с прокурор Зартова, но и оповести, че Мартин Божанов и Петьо Петров – Еврото, са били на страната на Каламарис и Дикос в съдебните дела, които те са водили с петролния бос от Стара Загора Атанас Димов. Според думите на Атанасов, той самият бил предупреждаван нееднократно, че ще си има проблеми, ако защитава Атанас Димов по търговските дела с гръцките инвеститори.

„Невена Зартова предпочете да бъде нарочена за любовница на адвокат Велимир Атанасов пред алтернативата истината да изплува и да стане известно, че е топлила от години постелята на Мартин Нотариуса“, коментират в магистратските среди.

Сред колегите си в Софийската районна прокуратура разжалваната прокурорка Зартова е известна с многобройните си пластични операции и естетически хирургически интервенции, за които е плащал Мартин Нотариуса. Държавната обвинителка е уголемявала и стилизирала бюста си два пъти и редовно поставяла хиалуронов мезолифт на устните си, за да им придаде плътност и обем. Заради обсесията си по скъпоструващите разкрасителни процедури, Невена Зартова е известна с прозвището Джукондата.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

КОНСПИРАЦИЯ

30 минути преди да „почине“ Навални, световния фашизъм се разбесня и заплаши Русия с „най тежки последствия“





  • Западните служби направиха сакрална жертва, чак в колонията стъгнаха навални и го убиха за може сега да обявят Путин за сатабна а Русия за страна финансираща тероризма.
  • Почина Навални. След… разходка
  • По време на разходка, на нищо неподозиращия Навални „му пролошава“, линейка пристига в колнията за 7 мин, 2 мин се опитват лекарите да го реанимират … но без резултат.

Алексей Навални е починал в поправителна колония №3 в Ямало-Ненецкия автономен окръг в Русия, съобщи в петък регионалното управление на Федералната служба за изпълнение на наказанията, пише РИА Новости.

Жената на Навални едвам прикрива усмивката при новината за починалия и съпруг!

„На 16 февруари тази година в поправителна колония № 3 осъденият Навални А. А. се почувствал зле след разходка, почти веднага загубил съзнание. Веднага пристигнали медицински работници от институцията и бил извикан екип за спешна медицинска помощ„, се казва в съобщението.

„Всички необходими реанимационни мерки бяха проведени, но не дадоха положителен резултат. Лекарите от Спешна помощ констатираха смъртта на осъдения. Причините за смъртта се установяват“, се допълва в съобщението.

Русия облъчва украинските войници с погребални маршове и детски писъци по уредби, да им срива бойния дух

Кой е Алексей Навални?

Алексѐй Анатолиевич Навални е руски опозиционен политик, юрист и обществен активист. Лидер е на партията „Народен алианс“ от 2013 г., която между 2014 и 2018 г. носи името „Партия на прогреса“, а през 2018 г. се трансформира в „Русия на бъдещето“, на която през 2019 г. Министерството на правосъдието на Руската федерация отказва регистрация поради представяне на фалшиви документи.

Той е основател на организацията с нестопанска цел Фонд за борба с корупцията (Фонд борьбы́ с корру́пцией), която през юли 2020 г. обявява ликвидация като юридическо лице и е регистрирана с друго юридическо наименование – „Фонд за защита правата на гражданите“ .

Путин е издал заповед, „косъм да не падне от главата на Навални!!!

На 18 юли 2013 г. Навални е осъден по т.нар. дело „Кировлес“ от съд в гр. Киров на 5 години затвор за присвояване на над 500 000 щатски долара (16 милиона рубли) от държавна компания за дървесина.

В началото на 2016 г. Европейският съд по правата на човека публикува решение по делото Navalnyy and Ofitserov v. Russia, взето единодушно, според което правото на Навални на справедлив процес при разглеждане на делото „Кировлес“ през 2013 г. е нарушено (по член 6 § 1 – право на справедлив процес, от Европейската конвенция за правата на човека).

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

През същата 2016 година Навални обявява, че ще участва в президентските избори в Русия през март 2018 г.

През 2017 г. Централната избирателна комисия в страната отхвърля кандидатурата му за регистрация за участие в изборите (спечелени с близо 77% от вота от Владимир Путин), с мотива, че срещу него има издадена присъда за корупция.

На 22 март 2022 г. Навални е осъден на девет години затвор и на глоба от около 11 500 долара. Процесът се провежда в импровизирана съдебна зала в затвора край Москва, където той е държан повече от година. Тази присъда позволява на руските власти да преместят Навални в затвор с по-висока степен на сигурност по-далеч от Москва.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 9 часа

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 18 часа

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

ПОЛИТИКАпреди 22 часа

Клоуна Христо Иванов щял да се бори за „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“ ПП-ДБ отново се опитват да излъжат десните избиратели да гласуват за...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Борисов готви Фандъкова за премиер след изборите?

Тя е безспорен подчинен  и може да застане на върха на държавата, твърдят останалите подчинени на тартора  Борисов Бившият столичен...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

В предизборният парламент истерични скандали и гняв

Добрата идея за непрекъснат парламентарен надзор над изпълнителната власт беше извратена от лоши политици Едва ли остана някой у нас,...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Наглите се завърнаха в управлението

На ГЕРБ и ДПС не им се чакат избори – правят показно, че властта е при тях през служебния кабинет...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени