Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите





  • Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ

Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата си, председателя на Камарата Майк Джонсън, че е предал интересите на Съединените щати, след като долната камара на американския Конгрес одобри законопроект за разпределяне на почти 61 милиарда долара към Украйна.

„Майк Джонсън отново предаде Америка. След като не направи нищо, за да осигури южната граница на Америка <…> Говорителят Джонсън току-що насочи 61 милиарда долара за финансиране на прокси война срещу Русия в Украйна “, каза Грийн в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Освен това според Грийн Джонсън е допринесъл за продължаващото наблюдение на американски граждани и е одобрил финансирането на Министерството на правосъдието на САЩ, което е повдигнало 91 обвинения на бившия американски лидер Доналд Тръмп.

„Републиканците в Камарата на представителите и американският народ биха били по-силни без неговата нелоялност и предателство към принципите му. <…> Имаме нужда от нов председател на Камарата на представителите!“ — обобщи депутатът в Камарата на представителите.

Преди това, на 18 април, Грийн заяви, че американците са за мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Тя призова да се спре финансирането на Киев и да се съсредоточи върху защитата на собствените граници от нелегалната миграция.

На 20 април Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за допълнителна помощ за Украйна за почти 61 милиарда долара , гласуването беше 311 за и 112 против. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че отпускането на американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван ще изостри световната криза . Според нея финансирането на Киев е спонсориране на тероризма.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СКАНДАЛ

ПП-ДБ ли стоят зад „фактчекърите“ на „Фейсбук“?





Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция

Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е публикувал на 30 април, е премахната. Чак днес.

Има и ограничения от социалната мрежа до деня след изборите.

Кое е интересното?

Новината е свързана с опита на Кирил Петков да подкупи с министерски пост журналиста от Биволъ Асен Йорданов, за да закрие сайта си, в който по-рано е публикувал разследване за германската фирма, която уж щеше да строи завод у нас за електромобили. Инвеститори се оказа, че няма, фирмата е фалшива офшорка, но за сметка на това получи безвъзмездна помощ от държавата в размер на 34 милиона лева. Това беше разказано от самия Йорданов в ТV7/8 в Студио Хъ.

Така, сега е редно да питам: ПП-ДБ ли стоят зад фактчекърите, които уж трябва да проверяват истината, но я крият, зад докладващи и пр. в социалната мрежа? Така излиза.

Коя истина е вярната за фактчекърите? Която си харесат фалшификаторите от ПП? Ясно.

И още, днес други двама приятели ми споделиха, че ФБ им е свалил публикации от Критично, които са споделили. Те се отнасят за евроизборите.

Уважаеми псевдодемократи и цялата ви секта, вече нещата лъснаха – с фалшификати влязохте във властта и по фалшив начин искате да останете. Но няма как да фалшифицирате истината.

Скоро ще ви се изясни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Като каква Лена командва България





  • Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си

Ще започна с просто обяснение на скандала с Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, разкрит от разследващия сайт „Биволъ“, защото в общата говорилня се изпускат сухите факти, а те са следните:

През пролетта на 2021 г. президентът Румен Радев предлага на Кирил Петков да стане служебен министър на икономиката. Към този момент той не отговаря на условието по конституция, защото има и канадско гражданство, но приема поста, заблуждавайки администрацията, че ще се откаже от него в законовия срок. Не го прави. Бидейки министър, Петков трябва да изпълни и други законови разпоредби като това да не членува в управителни тела на различни неправителствени организации, защото това представлява конфликт на интереси.

По закон Петков има един месец, за да излезе от сдружението „Да запазим Корал“. Достатъчно време, за да уреди този въпрос нормално. Той и Лена Бориславова обаче предпочитат грубо да нарушат закона, вместо да се занимават с подробности. Тя подправя документи и фалшифицира подписи, за да промени състава на управата на сдружението и да извади Кирил Петков от него. Без да се е провело събрание, както е по закон, и дори без да се питат повечето от членовете, както става ясно сега. Подправените документи с фалшиво пълномощно от управителя на сдружението Атанас Русев, който въобще не познава Лена Бориславова, тя вкарва със своя електронен подпис в Агенцията по вписванията. Те и досега могат да се видят там, а от електронните следи по тях е видно, че в тази работа е помагал и Никола Минчев, с когото по това време са в една правна кантора. Т.е. престъплението е документирано, няма две мнения по този въпрос.

Според закона такова престъпление предвижда затвор по Наказателния кодекс. Неслучайно, защото така могат да се крадат и се крадат фирми, бизнеси, имоти и апартаменти. Т.е. всичко, което е правил така нареченият Нотариус, който беше застрелян и от когото умните и красивите много се възмущават в последните месеци. Това, което са направили Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, по същество не се различава от действията на Мартин Божанов-Нотариуса. Те подправят документи и мамят държавни институции, за да се доберат до една от най-високите властови позиции в държавата. Нещо повече – възпрепятстват правосъдието по силата на служебното си положение. Само така може да се обясни бездействието на прокуратурата, която е сезирана за случая преди повече от година и въпреки очевидните престъпления чак сега се сети да събира експертизи и да поработи, след като скандалът избухна в медиите.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Трябва ли да припомням, че след като стана министър, Кирил Петков веднага уреди Лена Бориславова с договор за 15 000 лв. на месец в държавната Българска банка за развитие, което в светлината на днешните разкрития прилича на приличен хонорар за свършената работа, а Никола Минчев с жълтото около устата по-късно стана председател на парламента (без никаква компетентност и подготовка за този най-важен пост в държавата, която се води парламентарна република). Трябва ли да припомня и че само месец-два след времето, в което е извършена въпросната измама, се появи видео, от което недвусмислено личи, че Кирил Петков и Лена Бориславова са в интимни отношения. Впрочем участието на Никола Минчев ги прави тройка, което означава Организирана престъпна група по Наказателния кодекс…

Но да се фокусираме за кратко върху Лена Бориславова, чиято лична измама е доказана, и ако има правосъдие, би трябвало да получи ефективна присъда. Формално тя няма никаква позиция в ПП освен в сърцето на Кирил Петков и до днес не е ясно като каква точно се изявява, освен като близка на лидера, което е достатъчно пошло, за да се правим, че не го виждаме. Тази жена в същото си качество управляваше и държавата по времето на кабинета „Петков“, когато бе шеф на кабинета на премиера, и този скандал трябва да бъде осветен от медиите, които продължават да се правят, че няма слон в стаята. Не друг, а Асен Василев я свали от един самолет и качи съпругата на Петков вместо нея в официалната делегация за посещение при папата, когато бяха на власт. Абсурдът стигна дотам, че по едно време годеникът на Лена Бориславова стана председател на парламента (след като свалиха Никола Минчев), а тя въртеше и законодателната, и изпълнителната власт на пръста си. Последното не е хипербола, а факт.

Едно истинско разследване ще се натъкне на мейлите и есемесите на Бориславова, която еднолично одобрява законодателната програма на Народното събрание, спуска нареждания до министрите и се меси в тяхната пряка работа и на практика командва държавата. Тя изнася класифицирана информация до журналисти от „Биволъ“, които днес Петков нарича несериозна медия, изгонва еднолично 70 руски дипломати, което изпраща България в най-лошата точка на отношенията между двете страни, и кадрува в държавата. По същия начин сега кадрува в Столичната община и всичко това, без да има никаква квалификация, никаква експертиза и никаква институционална позиция. Тя просто е симпатията на Кирил Петков и това е достатъчно, за да върши всичко, описано по-горе, което е малка част от цялата истина за това пошло и престъпно управление. Да не забравя – двамата използваха правителствения самолет за романтичен уикенд до Солун, което далеч не е хлапашка дреболия…

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем. Не мога да си представя какво щеше да стане, ако любовницата на някой друг политически лидер въртеше държавата на пръста си и участваше активно в политическия живот на страната, раздавайки морални присъди от медиите и показвайки абсолютната си некомпетентност по държавни и политически въпроси. Тези неща не са дребни, а са грандиозен скандал, който показва манталитета и цялата пошлост на така наречената „Промяна“.

Не е за подценяване и символичният знак в последния скандал със сдружение „Да запазим Корал“ и измамата, извършена от Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев – политиците, които се заявяват като говорители на гражданското общество и негови защитници, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на гражданите, за да измамят държавата. Много ми се иска да чуя коментара на Христо Иванов по тази тема и да го питам как ще се явява с тези хора на избори? Това е абсурд.

Абсурд е и мълчанието на умните и красивите, както и на медиите на „Америка за България“, които допреди седмици публикуваха всяко разследване на сайта „Биволъ“. Днес се правят, че няма такъв скандал.

Истината е, че „Промяната“ приключи тук – днес е датата на нейната фактическа смърт, а колко време нейното астрално тяло ще блуждае наоколо в политиката, няма никакво значение. Това е краят им, независимо дали ще останат в политиката за още един парламентарен дебат. За тях вече трябва да се мисли като за минало.

Явор ДАЧКОВ

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Неграмотния Главчев и стадото му замитат следи от издънки





Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява

Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. Това съобщиха от правителствената пресслужба, късно снощи.

По-рано вчера премиерът Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане.

От правителствената пресслужба съобщиха още, че Главчев ще поиска също „писмени обяснения от министъра на здравеопазването за фактите и обстоятелствата по случая“.

Как тръгна скандалът?

Българските педиатри скочиха на служебното правителство оглавявано от Димитър Главчев за взетото решение, което по думите им е било направено напълно непрозрачно:

„В последните часове (във вторник) се случи нещо скандално – при положение, че преди близо една година държавата заяви, че изграждането на Национална детска болница е въпрос на национален приоритет и сигурност, вчера Служебният кабинет е разрешил създаването на ЧАСТНА детска болница в София. Това написаха на страницата си във Фейсбук късно във вторник от Българската педиатрична асоциация. В сряда рано сутринта първо Вестник Зора публикува позицията им.

„С приемането на това решение предварително се залага дефицит на кадри и се създават допълнителни спънки пред и без това трудно и тежко напредващия държавен проект. Интересите на частни структури се поставят пред интересите на обществото, без да е ясно по какъв начин това решение ще се отрази върху детското здравеопазване в София и в региона.

Докато публично се заявява подкрепа за детското здравеопазване и създаването на болница с национално значение, Министерският съвет при пълна липса на прозрачност подкопава тези усилия.

С днешното решение на Министерския съвет се затвърждава впечатлението, че въпреки всички политически лозунги, всъщност липсва воля България да има истинска, съвременна Национална детска болница.
Настояваме депутатите да упражнят своите правомощия и незабавно да изслушат Министъра на здравеопазването и Министър-председателя на РБ относно днешното решение.“

След това редица партийни лидери от парламентарно представените партии и тези, които се впускат в надпреварата за влизане в Народното събрание се изказаха по изключително остър начин срещу любисткото решение на Министерския съвет.

В резултат на всичко това, Главчев и служебните министри отмениха решението си късно снощи. Явно служебният премиер е претеглил тежестта на гафа и затова ще иска сметка от здравния министър, който е внесъл предложението. И тук Вестник Зора поставя въпроса:

Как пък нито един от останалите министри не е попитал, защо е нужно частно лечебно заведение, при положение, че властта се тупаше в гърдите, че е въпрос на национална сигурност държавата да изгради най-после, след десетилетия отлагане, въпросната Национална (ДЪРЖАВНА) детска болница? И здавето на децата ли за всеки един министър е само пари, които хвърлят в ръцете на бизнеса?

Въпросното решение за частно заведение вони на лобизъм! И никой от министрите преди да вдигне одобрително ръка не е попитал за подробности по предложението на здравния министър. Зад това прозира не само незаинтересованост на всеки един министрите по ресорите на колегите им, но вероятно и на пълна неадекватност и липса на минимални познания в различните области. А, колко други лобистки решения са взели?

И, дали всеки един от министрите не си е казал, че ще гласува „ЗА“, за да няма проблем при гласуването и за някое свое лобистко решение?

Ето, това е най-същественият въпрос: Зад Главчев институциализирана група за лобизъм ли седи в Министерския съвет и колко още безобразия ще гласува тя до редовното правителство?

Отговорите оставяме на вас!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени