Свържете се с нас

СЕНЗАЦИЯ

Документите на всички фирми и фондации на Кирил Петков са със “сглобени” подписи





  • Как киро и Лена излъгаха държавата, а Венеция стана…Кирил

В рамките на няколко дни през май 2021 г. Кирил Петков е прехвърлил на Мартин Драгулев участието си в четири фирми, две фондации и сдружението “Да запазим Корал“, за да стане служебен министър без да е в ситуация на конфликт на интереси. Всички документи са подадени с електронен подпис на Лена Бориславова.

Навсякъде се откриват редакции по документите с нейните инициали, както и “сглобени” документи с подписите на Петков, Драгулев и дори Николай Денков и Асен Василев. Освен Бориславова, като автори на “сглобките” се откриват инициалите и имената на юристите Никола Минчев, Красимир Стефанов и Русалена Ангелова, които тогава работят в същата правна кантора.

Сглобени подписи в документ подаден с ел. подпис на Лена Бориславова.

Предприехме това проучване след разкритието на Биволъ, че по партидата на сдружението “Да запазим Корал” има фалшифицирани документи. Разгледахме в детайли повече от 60 документа, всички подадени към Агенцията по вписванията с електронния подпис на Лена Бориславова в началото на месец май 2021 г. Резултатите са обобщени в таблица, която може да бъде видяна тук.
Подправени подписи?

“Сглобените” PDF файлове съдържат подписи на управителите и собствениците, които са привнесени като картинки – къде по-умело, къде съвсем грубо. Това не представлява проблем ако е изпълнено по волята и със съгласието на лицата, които трябва да подпишат документите. Проблем е обаче ако е направено против волята им.

Очевидно такъв е случаят с подписа на Атанас Русев, управител на сдружението “Да запазим Корал“. Той твърди, че не познава Лена Бориславова, не е давал пълномощно да се разпорежда със сдружението и не е подписвал документите за изваждане от УС на Кирил Петков и вкарване на негово място на Мартин Драгулев. Подписите му са копирани от негов спесимен и вградени като картинки в документите.

Но в един от документите подписът и изписването на името на Атанас Русев не са копирани от спесимена, а са видимо подправени.

Подпис на Атанас Русев в документа Списък на присъствали на ОС членове

И това не е единственият случай, в който има съмнения за фалшифициран подпис. Подписът на правоприемника на Кирил Петков – Мартин Драгулев, присъства в голям брой документи като копие от спесимен, но в някои от документите има картинка от подпис, който очевидно е различен.

Спесименът от подпис на Драгулев и подписи на картинка в различни документи.

Кои са авторите?

Ключовият документ в комплекта за промяна на обстоятелства по партидата на сдружението “Да запазим Корал”, а и по партидите на всички други фирми и фондации, е адвокатското пълномощно, което овластява Лена Бориславова да осъществи вписването.

Всички пълномощни на Бориславова за всички фирми и фондации носят сглобени подписи на упълномощителя, изработени са на MS Word 365 и като автор в метаданните личат инициалите KNS.

Става дума за Красимир Недев Стефанов, адвокат от колегията във Велико Търново, който работи в същата кантора като Лена Бориславова до миналата година, а сега е юрист в PWC според страницата му в професионалната социална мрежа LinkedIn.
Красимир Стефанов

В други документи името на Стефанов в метаданните е изписано Krassimir N. Stephanov. BIRD изпрати на Стефанов въпроси по електронна поща дали той е изготвял тези документи или е предоставял копия на някой друг, а също дали е разпитван по делото водено от Софийска районна прокуратура. Отговор не се получи, но малко след изпращането на съобщението Стефанов внезапно закри достъпа до профила си в социалната мрежа Facebook.

В една от публикациите си във Facebook Красимир Стефанов изглежда иронизира електромобилите представени от Кирил Петков като Made in BG малко след като стана като министър на икономиката.

Както отбеляза Биволъ, в един от документите на сдружението се виждат и инициалите на Никола Минчев. По-конкретно става дума за Декларация по чл. 13, ал. 4 от ЗТР.pdf с която управителят на юридическото лице удостоверява истинността на вписваните обстоятелства и декларира, че му е известна наказателната отговорност, ако те се окажат неверни. В тази декларация има сглобен подпис на Атанас Русев, който е същият като от пълномощното за Лена Бориславова.

Освен това всички декларации по чл. 13 ал. 4 на всички проверени фирми, както и една от фондациите, носят подписа Nikola G. Minchev и са подписани със сглобени картинки на подписи на Мартин Драгулев.

В метаданните на четири документа се появава имейла и инициалите на Русалена Ангелова, която до 2022 е била адвокат, регистрирана в колегията в Сливен. Тя обаче не е работила по комплекта документи на сдружението “Да запазим Корал”, а по документите на фирмите.

Сглобен е и подписът на бъдещия премиер Николай Денков, който участва в една фондация заедно с Кирил Петков и трябва да я напусне, за да стане министър в служебното правителство на Радев. Този комплект документи също е подаден от Лена Бориславова.

Подписът на Кирил Петков е залепен дори в образеца на декларация по чл. 129, ал. 2 от ТЗ, изготвен от длъжностното лице по вписванията Татяна Райчева – Георгиева. След това декларацията с подписа на картинка е качена в партидата на фирмата “Скиноа” ООД.

В няколко документа като автор в метаданните се появява Lena-PC и Lena Z. Borislavova. Освен това навсякъде, където са заличавани лични данни, това е правено от потребител Lena-PC или lena.borislavova. Това указва, че файловете са променяни на различни компютри, ползвани от Лена Бориславова.

В партидите на “Да запазим Корал“, “Скиноа” ООД, “Верита” ООД и Фондация ЦИСК има документи сканирани с мултифункционалното устройство Konica Minolta C220, което според публикация на Биволъ се използва в правната кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, където са работили Лена Бориславова, Никола Минчев, Красимир Стефанов и Русалена Ангелова.

Изводът от тези данни е, че случаят с “Да запазим Корал” не е уникален като техническо изпълнение. Почеркът е еднакъв навсякъде и действащите лица са едни и същи.

Намесата на Лена Бориславова по прехвърлянето на фирми не се ограничава само с дружествата на Кирил Петков. Тя е подала през юни 2021 г. в Търговския регистър документи за прехвърлянето на фирма на Венеция Огнянова Нецова – Ангова, която по-късно стана депутат от ПП “Продължаваме промяната”.

Нецова е известна като една дамите сдобили се с прозвището “Ангелите на Кирил”, но със сигурност е единствената, която се е сдобила и с неговото ЕГН. Това изглежда е станало при попълването на документите от архангела – Лена Бориславова. Куриозът е видим и до момента в партидата на фирмата “Елеборейт” ЕООД в официалния ни Търговски регистър.

При вписване от Лена Бориславова като ЕГН на Венеция Нецова е посочено ЕГН на Кирил Петков.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СЕНЗАЦИЯ

КИРИЛ ПЕТКОВ уби възрастен човек!





  • ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага

Кирил Петков излезе с изявление след тежкия инцидент, в който участва. В 17.30 часа днес на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който е пътувал и съпредседателят на ПП-ДБ. При сблъсък с друга кола, която по първоначални данни била изскочила на пътя, е ЗАГИНАЛ шофьорът в нея, а придружаващата го съпруга е настанена в болница.

„Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор. Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал“, започва Петков.

След това той разказва, че екипът на Спешна помощ е пристигнал бързо, както и пожарникарите, които „много професионално“ са разрязали колата, за да извадят пострадалите.

„Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми“, казва още Кирил Петков, като уточнява, че решаваща роля са изиграли професионалната техника и уменията на пожарникарите. На място разбрал, че не всяка пожарна кола разполага с такива специализирани инструменти, заради което обещава, че ще направи всичко възможно да ги осигури.

Кирил Петков уточнява, че е отишъл в болницата, където оцелялата жена е настанена, Там лично неврохирургът го е уверил, че „черепната травма изглежда незастрашаваща живота“.

„Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота й. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време“, добавя Петков.

Той отправя благодарности и на целия медицински персонал в болницата за оказаната моментална помощ за жената.

„Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден и да им окажем всякаква помощ, от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!“, завършва поста си Кирил Петков.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СЕНЗАЦИЯ

Собственикът на пистолета, с който сина на Божанков застреля 12 годишната си леля се оказа хазартен бос





Опасна комбинация от политика и хазарт се крие зад стрелбата днес в Арбанаси, при която синът на депутата от ПП/ДБ докопа пистолет и застреля невръстната си леля.

Божанков и домакина са си говорили за купуването на гласове на хора, които има дългове по казината, е отделна тема. Но е много логично, защото изборите са след месец и няма много други общи теми между бизнесмен политики хазартен бос със съмнителни контакти и въоръжен до зъби?!

Де го чукаш, де се пука. Синът на Божанков е стрелял от упор леля си с пистолета на хазартен бос. Той оставил заредения Смит енд Уестън в якето си и твърди, че бил до тоалетната.

Преди време съдружник на същия е задържан с незаконен калашник!

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът се случи днес в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов – Мая Банзарова.

В настоящия момент Бонзов е разпитван и предстои да се превърне в обвиняем.

Бонзов е съдружник и управител в 7 фирми, които се занимават с всичко от производство на хляб до хазартни игри. По ирония на съдбата преди 10 години сътрудникът на Димитър – Емилиян Байкушев, беше задържан за незаконно притежание на автомат Калашников.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СЕНЗАЦИЯ

Живко Коцев и Николина Ангелкова отдъхвали в най-скъпия курорт на Малдивитеи придружени от контрабандиста Ярата





  • Живко Коцев отдъхвал в най-скъпия курорт на Малдивите с Николина Ангелкова и контрабандиста Ярата
  • Подарили му часовника за 50 бона на летището в Дубай на връщане от баровската екскурзия

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, който е с повдигнати обвинения като член на бандата за контрабанда на цигари на Никола Николов – Паскал, е прекарал цяла седмица в най-скъпия курортен комплекс на Малдивите „One&Only“ в компанията на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, арестувания контрабандист Стефан Димитров – Малката Яра и неговата половинка. Това разкрива източник на „Уикенд“, запознат с течащото разследване срещу контрабандистите и протектиращите ги мастити държавни служители.

Баровската съвместна почивка на Живко Коцев с Николина Ангелкова и с Малката Яра се е състояла в първите дни на месец декември м.г., като според данни на разследването веселата компания е отдъхвала седем дни в две наети вили на брега на Тихия океан с 20-метрови самостоятелни басейни в 5-звездния комплекс „One&Only“. Цената на нощувката в една от вилите в бляскавия курорт надхвърля 5000 лева, а всяка една от къщите над водата е оборудвана с огромна спалня, голяма всекидневна, трапезария и шикозна баня.

Грубата сметка показва, че почивката на Живко Коцев на Малдивите е струвала около 50 000 лева, като по всяка вероятност масрафа е бил поет от Николина Ангелкова. Засега остава загадка дали бившия министър на туризма е отдъхвала съвместно с Живко Коцев в една от наетите вили. Според източник на „Уикенд“, Ангелкова e имала любовна авантюра с подсъдимия бивш главен секретар на МВР, въпреки упорития слух за сексуалната ориентация на Коцев и подмятания за близостта му с шефа на НАП Румен Спецов.

Запознати с разследването за обвързаността на Живко Коцев с контрабандистите от бандата на Паскал разкриват, че мастития полицай е летял за Малдивите заедно със Стефан Димитров – Малката Яра и с неговата приятелка през Истанбул, където към тях се присъединила и Ангелкова. Компанията е отлетяла с билети за бизнес класа на „Туркиш Еъруейз“, всеки от които е струвал по 6000 евро.

На връщане от Малдивите Живко Коцев, Ангелкова и Малката Яра са летели през Дубай с полет на авиокомания „Емирейтс“. Именно на летището в Дубай Живко Коцев е получил като подарък часовника „Хубло Биг Бен“, който му бил купен от Стефан Димитров по заръка на неговия баща Марин Димитров – Ярата. За да не плати дължащо мито от няколко хиляди лева за баровския часовник на летището в София, Живко Коцев поставил часовника на ръката си в Дубай и скрил кутията и гаранционната бележка на тиктакащото бижу в багажа си.

Скандалните общи снимки на Живко Коцев с Николина Ангелкова се появиха в медиите още преди месец, когато тогавашния главен секретар на МВР беше приел ролята на свидетел срещу митническото ОПГ. На една от снимките Коцев и Ангелкова позират пред ВИП залата на летище „София“ заедно със Стефан Димитров, а на другата снимка ченгето с присадената коса се вози на задната седалка на „Мерцедес Майбах“ до Ангелкова и демонстрира скъпия си часовник. Тогава бившата министърка на туризма коментира, че се познава с Коцев от по-малко от година и че се е виждала с него „както на публични събития, така и по поводи“, но изобщо не се интересувала от работата му.

От телевизионно интервю на градския прокурор на София Илиана Кирилова стана известно, че Ангелкова вече е била разпитана като свидетел, но не се е разпознала на снимките с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и е обявила, че няма спомен да се е снимала с него. „Нейната роля по това разследване предстои да се изясни. Ако лицево-идентификационната експертиза потвърди, че е тя, се притеснявам за нея евентуално дали пък няма проблеми с паметта“, коментира Илиана Кирилова, без обаче да се впуска в повече подробности.

Според източник на „Уикенд“ от държавното обвинение, е твърде възможно Николина Ангелкова да се сдобие с обвинение за „затаяване на истината“.

В ДАНС съществува оперативна информация, че Живко Коцев е покровителствал не само контрабандните канали на Никола Николов – Паскал и баща и син Димитрови за износ на цигари към Европейския съюз, но и мащабна схема за внос и износ на преработван в България руски петрол и заобикаляне на ембаргото на Европейския съюз за внос-износ на руски горива. Твърди се, че една от големите нефтени компании е внасяла контрабандно руски петрол тип „Уралс“, който с фалшиви документи е представян като гориво, идващо от Латинска Америка и Африка. Впоследствие горивото е преработвано и тайно е изнасяно от България чрез танкери, а и с цистерни през ГКПП „Дунав мост“.

Смята се, че контактите и плащането на ежемесечни подкупи към МВР и Агенция „Митници“ е минавало през ексминистърката на туризма Николина Ангелкова, която миналата есен стана съдружник на Валентин Златев в туристическата фирма „Тера уей инвестмънт груп“, управляваща активи за над 500 млн. лв.

Според запознати с разследването, приобщаването на Николина Ангелкова към схемата с горивата е станало по линия на нейната кума Виолета Лорер. Именно съпругата на Даниел Лорер запознала преди около година Ангелкова с Живко Коцев.

„За да се измъкне от бъдещо обвинение, Николина Ангелкова, колкото и да не желае, ще трябва да поддържа версията, че е имала сърдечни отношения с Живко Коцев и в качеството на негова интимна приятелка е засичана често пъти в неговата компания“, коментира столичен магистрат.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени