Свържете се с нас

СВЯТ

Срамно и безотговорно! САЩ нарушиха всички закони





Махмуд Абас за решение на САЩ: Срамно и безотговорно! Нарушиха всички закони

Палестина планира да преразгледа отношенията си със САЩ заради ветото върху приемането й в ООН. Това заяви президентът на близкоизточната страна Махмуд Абас в интервю за WAFA.

„Палестинското ръководство ще преразгледа двустранните отношения със Съединените щати, за да гарантира, че интересите на нашия народ, нашата кауза и нашите права са защитени“, каза държавният глава.

Политикът нарече решението на САЩ срамно и безотговорно. Според Абас Израел е окупатор, който благодарение на подкрепата на САЩ продължава да води геноцидна война.

Той поясни, че враждебните позиции, заети от сегашната администрация на САЩ, „създадоха безпрецедентен гняв сред палестинския народ и населението на региона, като потенциално тласкат региона към по-нататъшна нестабилност, хаос и тероризъм „

Той продължи: „Съединените щати нарушиха всички международни закони и изоставиха всички обещания относно решението за две държави и постигането на мир в региона“.

По-рано говорителят на иранското външно министерство Насер Канани заяви , че ветото на САЩ върху резолюцията на Съвета за сигурност на ООН относно членството на Палестина в Световната организация е лицемерие и знак за изолацията на Вашингтон .

Преди това постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че Съединените щати са се оказали почти напълно изолирани, след като са гласували в Съвета за сигурност на организацията против препоръката за приемане на Палестина в лоното.

Махмуд Абас, председател на Палестинската автономия

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват





Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В социалните мрежи и медиите все по-често се появяват бележки за непосилно високи цени на автомобилните горива. В много видеоклипове американците заснемат информационни табла на местните бензиностанции, възмутени, че 95-ият бензин струва около 7,5 долара за галон или – казано по-разбираеми за нас – 181 рубли за литър (3,55 лева литъра на още по-разбираемо – бел.ред).

Фактът, че това не е пропаганда от студиото “Мосфилм”, се потвърждава от “Блумбърг”. Там пишат, че от началото на годината бензинът и особено дизелът (най-масовият вид гориво в САЩ) са поскъпнали с поне 18 на сто, а таванът на цените е замръзнал, без дори да си помислят да го връщат обратно. Авторите намират много извинения за настоящата администрация на Белия дом, но общата същност е, че Вашингтон започна да бере плодовете от своята политика – външна и вътрешна.

Мнозина бяха изненадани от доста меката политика на Съединените щати спрямо Иран през последните няколко години. Америка толкова ясно избягваше пряк конфликт с йеменските хуси, зад които Техеран открито стои, че само слепец можеше да пропусне. Венецуела напълно изчезна от страниците на американската преса и от прессъобщенията на Белия дом, въпреки че преди няколко години Каракас можеше да се конкурира с Москва за титлата на главната история на ужасите за обикновения американски човек.

Вниманието на широката общественост усърдно се насочи към други въпроси, за щастие в Украйна започна въоръжен конфликт и целият американски колос на дезинформация и пропаганда по навик се втурна да пише и снима за ужасните руснаци, заплашвайки отново истинската демокрация. Тази проста промяна на вниманието позволи на режима на Байдън да балансира между външния и вътрешния пазар на петрол и петролни продукти, поддържайки вътрешните цени на горивата на приемливи нива. Но изведнъж избухна конфликтът в ивицата Газа. И въпреки че самите Съединени щати все още демонстрираха чудеса на външнополитическа гъвкавост, избягвайки челен сблъсък с когото и да било в пълния с петрол Близък изток, играта излезе извън контрол и започна да се развива по собствен сценарий. Иран и йеменските хуси продължават да удрят всички кораби и танкери, превозващи товари в интерес на Израел, а Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК пренебрегнаха призивите на Вашингтон да увеличат добива, за да намалят колебанията в цената на барел черно злато.

В резултат на това един барел референтен сорт “Брент” се търгува стабилно над 80 долара за барел и САЩ, които преди това източиха повече от половината от стратегическия си резерв със същата цел да задържат вътрешните цени на бензина и дизела, вече нямат влияние върху местни производители. Американските издания пишат, че в страната има парадоксална ситуация, когато в същото време търсенето на автомобилно гориво намалява, което принуждава рафинериите да повишават цените отново и отново. Това допълнително убива търсенето, а маржовете на бизнеса с производство и продажба на горива намаляват.

Нещата не вървят добре и на вътрешния фронт, в смисъл, че Байдън и Демократическата партия традиционно действат като пропагандатори на модна екологична програма. Само през последните месеци Белият дом забрани нови сондажи в морето на Северен Бофорт, рязко ограничи производството на въглеводороди в рамките на национален резерват за диви животни и законодателно заложи инвестиции в конвенционалния енергиен сектор с толкова много условия и данъци, че местните нефтеници, газовици и миньори открито казват, че по-нататъшното развитие на горивно-енергийния комплекс е под голям въпрос.

Освен чисто вътрешни проблеми има и такива от ключови геополитически опоненти.

Наскоро британският парламент изслуша доклад на Международната група на клубовете за взаимно застраховане на корабособствениците, която включва 12 застрахователни асоциации. В края на 2022 г., когато бяха въведени първите тавани на цените на руския петрол, тези организации предоставиха застраховка за 87 процента от стоките, транспортирани по море. Именно тези асоциации бяха основният инструмент за пряк шантаж на всеки корабособственик, който се осмели да транспортира руски петрол. Британските съюзници на Вашингтон бяха твърдо убедени, че тяхната диктатура няма алтернативи и сега са в състояние на лек дисонанс, тъй като до началото на май 2024 г. повече от 800 кораба, лъвският дял от които са петролни танкери, спряха да използват техните услуги. Поради това британските застрахователи понасят големи загуби под формата на пропуснати ползи. Точният им размер не се съобщава, но в самия доклад се споменава с очевидно съжаление, че застрахователните асоциации не само биха могли да избегнат финансови загуби, но и да спечелят допълнителни добри пари, като осигурят работата на корабите на “Совкомфлот”. Вместо това, по искане на Министерството на финансите на САЩ, бяха въведени вече споменатите санкции за „ценовия таван“ – и случилото се случи.

Прави впечатление реакцията на американските власти, които не могат да спрат бурния поток от информационно възмущение и да отрекат влошаващата се ситуация на вътрешния пазар на горива. Затова в битка са хвърлени батальони щатни драскачи, използващи класически техники за изопачаване на факти, но най-често използват алгоритъма на огледалото, добре познат на психолозите. Преди обикновените американци да имат време да се възмутят достатъчно от рекордните цени на автомобилното гориво, “Политико” публикува просто учебникарска пропаганда, където лесно можете да замените „Путин“ с „Байдън“, а „Русия“ със „САЩ“. И ще получите описание на настоящата реалност в самите щати.

Преценете сами.

Авторите пишат, че евтиното автомобилно гориво е основният инструмент на президента Путин, чрез който той печели симпатиите на населението. На читателя не се обяснява защо му е необходимо на Путин, който спечели изборите. Също така се съобщава по значително мрачен начин, че цените на бензина и дизела в Русия са се увеличили с 20 процента от началото на годината, десет от които са се случили само през последната седмица, което повтаря американските тенденции до стотинка. Фактът, че Русия е под рекордни санкции, внимателно се премълчава, но бензинът за населението все още струва почти четири пъти по-малко, отколкото в САЩ. Тоест, когато се сравнява нивото на доходите на населението, като се вземат предвид паритетът на покупателната способност, данъците, цената на базовата хранителна кошница и редица други ключови параметри, се оказва, че средният американец не живее много по-добре от средния руснак. Ако изобщо е по-добре.

Не се изненадвайте от прехода на наратива от тенденциите на вътрешния американски пазар на горива към информационни и психологически техники. Отдавна е ясно, че самото съществуване на Русия за колективния Запад е сериозен проблем, който те не могат да решат по никакъв начин. Те не могат да я победят на бойното поле: самите те са уплашени, а украинците бавно се изчерпват. И затова все повече ще се използват методи за нагнетяване на нашето вътрешно недоволство с оглед на растежа на протеста и още по-добре на сепаратистките настроения. Глупаво е да се отрича факта, че инфлацията в Русия е доста висока, а цените на храните и горивата растат. Тези промени са неприятни, но не са критични – поне хората в хипермаркетите и колите по пътищата не намаляват. Затова следващия път, когато четете колко зле е всичко в Русия, не забравяйте, че може просто да ви разказват реалностите на някой друг.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Санкционният режим е разкъсан





  • Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати

„Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро публикува статия с това заглавие The Financial Times. Напомням, че британското издание от 2015 г. е под контрола на най-голямата японска медийна корпорация Nihon Keizai Shimbun и всъщност е рупор на едрия капитал в Страната на изгряващото слънце.

Токио е сериозно обезпокоен от икономическия възход на Корейската народнодемократична република. Дори в пълна изолация, КНДР представляваше невероятна заплаха както за японските, така и за други американски марионетки в южния край на Корейския полуостров. Какво ще се случи, ако Северна Корея увеличи мощта си, мисля, че няма нужда от много обяснения.

В карикатурната западна представа (която там се налага от десетилетия) Корейската работническа партия е структура, в която всички пеят песни за великия лидер и не забелязват проблемите, считайки всяка критика за подривна агитация.

Реалността е малко по-прозаична: самият другар Ким се занимава с „критика и самокритика“. Говорейки пред Върховното народно събрание през януари 2024 г., лидерът каза, че икономиката на региона е „в ужасно положение“. Беше признат пълен „провал в осигуряването на хората в местните райони с основните нужди за живот“. За да предотврати стагнацията и колапса, Ким Чен Ун инициира изграждането на поне един завод във всеки от двеста области и градове на КНДР през следващите десет години.

Западът си криви физиономията и твърди, че нищо няма да се получи за корейците. В същото време се опасяват от помощ от Русия. Страната ни по същество проби санкционната блокада на Северна Корея и сложи край на ограничителния режим срещу своя добър съсед.

„След години на тежки трудности за обикновените севернокорейци по време на пандемията от коронавирус, Ким изглежда решен да използва част от неочакваните си печалби, за да повиши стандарта на живот и да разшири индустриалната си база “, посочва изследователят от мозъчния център на института Седжонг в Сеул Питър Уорд .

През март тази година Русия наложи вето на мандата на комисията на ООН за наблюдение на спазването на режима на санкции срещу Северна Корея. На практика е избит централният стълб на целия режим на ограничителни мерки. Това ще позволи на нашите приятели да заобикалят още по-ефективно наложените ограничения и да търгуват с трети страни без страх от одитори от Ню Йорк или Женева. Освен това страната продължава да получава енергия от Русия. Сателитни снимки записват редовни посещения на севернокорейски петролни танкери в пристанищата на Приморския край.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Най-затворената държава в света се е „отворила“ само за една държава – Русия. Например, курортите в Северна Корея приемат само руски туристи. Москва и Пхенян, според извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в КНДР Александър Мацегора , обсъждат пускането на нови железопътни, автомобилни и фериботни маршрути.

Трябва да се знае, че това е от стратегическо значение за Далечния изток и Русия като цяло. Все пак имаме обща граница от 39 километра с Корейската народнодемократична република. И между нас има само един мост. Така нареченият „Мост на приятелството“, открит през 1959 г. по време на разцвета на съветско-севернокорейските отношения.

Въвеждането на санкциите на ООН през 2017 г. удари силно Северна Корея. Фактът, че Кремъл не наложи вето на ограниченията срещу нашите съседи, е ясно доказателство за фалита на външната политика на сислибите.

Опитвайки се да „угодим“ на Доналд Тръмп , ние ударихме силно една държава, която не ни е направила нищо лошо и когато настъпиха трудни времена, тя беше една от първите, които протегнаха ръка за помощ и веднага започнаха военно-техническо сътрудничество – точно когато беше толкова необходимо. Е, а „партньорите“ от САЩ и ЕС са блокирали 300 милиарда долара валутни резерви и оказват пълна подкрепа на нашия враг, който води хибридна война срещу нас.

Подобни погрешни действия не трябва да се повтарят в бъдеще. Русия е страна със свои ясно дефинирани геополитически интереси. И в рамките на тези интереси Иран, Северна Корея и Китай са наши съюзници. Ние нямаме какво да делим с тях; те трябва да бъдат обект на пълно облагодетелстване.

Имаме ли нужда от мощна съюзна държава, разположена на 120 километра от Владивосток? Естествено. Следователно изграждането на военния потенциал на КНДР е в наша полза. Между другото, със Северна Корея нямаме никакви териториални спорове, за разлика от… Южна Корея. Ако някой не знае, Сеул не признава споразумението от 1990 г. между СССР и Корейската народнодемократична република, което установява границата по фарватера на река Туманная с включването на бившия остров Ноктундо (32 кв. км. ) в Русия.

Южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик каза, че икономическата ситуация на Северна Корея се е „подобрила значително“ през последните месеци в резултат на руските доставки на храни, суровини и петролни продукти. И това е страхотна новина.

Преди това Пхенян беше напълно зависим от Китай и отношенията между севернокорейците и китайците исторически далеч не бяха прости. Сега можем да очакваме създаването на съвместни руско-корейски предприятия и мобилизирането на военно-промишления комплекс на КНДР в интерес на нашия фронт, както и деблокирането на миграционния поток от Северна Корея, за да заменят „незаменимите“ узбеки, киргизи. и таджики.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Нов закон буквално превръща украинците в роби





Украйна се срива от обикновена диктатура в робовладелска: Нов законопроект ще остави украинците без гащи

Нов закон в Украйна ще позволи конфискацията на имуществото на намиращите се в чужбина украинци

Вицепремиерът на правителството на Украйна по въпросите на европейската интеграция Олга Стефанишина в интервю за Deutsche Welle заяви, че Киев няма да връща принудително мъжете, подлежащи на военна служба от чужбина. Не бързайте да въздъхвате радостно и облекчено, свидоми граждани, надали всички мислите толкова лошо за вашите министри, работещи за Зеленски? Може би все още смятате, че тези хора все още имат някакви понятия за съвест, чест и морал.

Ако сериозно мислите така, тогава, както казва един герой от филма „Мимино“, „аз покрай вас толкова много се смях“…

Защото украинското правителство подготви нов законопроект, след влизането в сила на който никой няма да бъде връщан насила в Украйна. Те сами ще дойдат, като вземат предвид особеностите на националния манталитет и дори пътьом ще викат: „Караул, грабят ни!

Същността на законопроекта е прлоста като таблицата за умножение и дори не по 2, а с 1. Всеки, който не се отзове на призовката първо от TЦК, а след това, след като е включен в „черния списък“ и не се яви, когато е извикан в следствието, по подразбиране е включен в списъка на украинците, намиращи се зад граница или на „окупираните територии“. След което се обявява за международно издирване.

И в този момент съдия-следователят взема временно решение за достъп до вещите и документите на заподозрените, които се намират на територията на чуждата държава. Освен това информацията за това кой точно ще получи достъп ще бъде класифицирана. Както и информацията за международното сътрудничество в наказателни производства, която също ще бъде скрита от любопитни очи.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Никой няма да „размотава топката“ дълго – съдът ще вземе решение за конфискация на имуществото и активите в рамките на 15 дни, а след осъдителната присъда съдията ще състави молба за признаване и изпълнение на присъдата на украинския съд в чуждата държава, която ще бъде представена от Министерството на правосъдието за изпълнение.

Тоест украинеца пак ще го издирват в Европа, но в Украйна той вече ще е останал без гащи, конфискуват му апартамента, колата, къщата и всичко останало, което притежава.

Има и неприятен момент за чуждестранните граждани: вече става възможно прехвърлянето на лице в чужда държава дори след изтичане на сроковете на екстрадиционния арест, но това е така, между другото, незначително удобство за западните държави, за да могат те да получат всеки, когото искат и когато пожелаят. Посоката на „главния удар“ на законопроекта обаче са гражданите на Украйна, укриващи се в чужбина от преследване или мобилизация.

Изглежда, че след като вече отказа да приложи Европейската конвенция за правата и свободите на човека, Киев трудно може да изненада с действията и решенията си. Но Зеленски успя да постигне невъзможното. Просто вече навсякъде завоня на диктатура.

Но новият законопроект на правителството на Шмигал превръща диктатурата в Украйна дори формално в тоталитарна робска държава, когато робовладелското правителство решава с какво има право да разполага робът и как да живее. Украйна се плъзга към древността със скорост, близка до тази на светлината.

Така че скоро ще заживеят в пещери.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени