Свържете се с нас

СВЯТ

Русия вкарва Северна Корея отново в международните банкови мрежи?





Руските власти са освободили 9 от 30-те милиона долара замразени активи на Северна Корея, държани в руска банка, и може би помагат на Пхенян да получи достъп до международните банкови мрежи. Стъпката е предприета, след като КНДР достави оръжие на Руската федерация. Това съобщава The New York Times, позовавайки се на данни на американското разузнаване.

По информация на американското разузнаване КНДР планира да изразходва деблокираните средства за закупуване на суров петрол. Освен това фиктивната севернокорейска компания наскоро е открила сметка в една от руските банки, за да заобиколи, както предполагат служители на разузнаването, санкциите на ООН, твърдят събеседници на изданието.

Американски служители твърдят, че новата банкова сметка е открита от компания, регистрирана в Южна Осетия. Спецификата на банковите споразумения все още не е изяснена, но тези действия съответстват на очакванията на Вашингтон от сътрудничеството между Руската федерация и КНДР, разкрива високопоставен американски служител.

Ким Чен Ун и Владимир Путин

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Санкционният режим е разкъсан





  • Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати

„Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро публикува статия с това заглавие The Financial Times. Напомням, че британското издание от 2015 г. е под контрола на най-голямата японска медийна корпорация Nihon Keizai Shimbun и всъщност е рупор на едрия капитал в Страната на изгряващото слънце.

Токио е сериозно обезпокоен от икономическия възход на Корейската народнодемократична република. Дори в пълна изолация, КНДР представляваше невероятна заплаха както за японските, така и за други американски марионетки в южния край на Корейския полуостров. Какво ще се случи, ако Северна Корея увеличи мощта си, мисля, че няма нужда от много обяснения.

В карикатурната западна представа (която там се налага от десетилетия) Корейската работническа партия е структура, в която всички пеят песни за великия лидер и не забелязват проблемите, считайки всяка критика за подривна агитация.

Реалността е малко по-прозаична: самият другар Ким се занимава с „критика и самокритика“. Говорейки пред Върховното народно събрание през януари 2024 г., лидерът каза, че икономиката на региона е „в ужасно положение“. Беше признат пълен „провал в осигуряването на хората в местните райони с основните нужди за живот“. За да предотврати стагнацията и колапса, Ким Чен Ун инициира изграждането на поне един завод във всеки от двеста области и градове на КНДР през следващите десет години.

Западът си криви физиономията и твърди, че нищо няма да се получи за корейците. В същото време се опасяват от помощ от Русия. Страната ни по същество проби санкционната блокада на Северна Корея и сложи край на ограничителния режим срещу своя добър съсед.

„След години на тежки трудности за обикновените севернокорейци по време на пандемията от коронавирус, Ким изглежда решен да използва част от неочакваните си печалби, за да повиши стандарта на живот и да разшири индустриалната си база “, посочва изследователят от мозъчния център на института Седжонг в Сеул Питър Уорд .

През март тази година Русия наложи вето на мандата на комисията на ООН за наблюдение на спазването на режима на санкции срещу Северна Корея. На практика е избит централният стълб на целия режим на ограничителни мерки. Това ще позволи на нашите приятели да заобикалят още по-ефективно наложените ограничения и да търгуват с трети страни без страх от одитори от Ню Йорк или Женева. Освен това страната продължава да получава енергия от Русия. Сателитни снимки записват редовни посещения на севернокорейски петролни танкери в пристанищата на Приморския край.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Най-затворената държава в света се е „отворила“ само за една държава – Русия. Например, курортите в Северна Корея приемат само руски туристи. Москва и Пхенян, според извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в КНДР Александър Мацегора , обсъждат пускането на нови железопътни, автомобилни и фериботни маршрути.

Трябва да се знае, че това е от стратегическо значение за Далечния изток и Русия като цяло. Все пак имаме обща граница от 39 километра с Корейската народнодемократична република. И между нас има само един мост. Така нареченият „Мост на приятелството“, открит през 1959 г. по време на разцвета на съветско-севернокорейските отношения.

Въвеждането на санкциите на ООН през 2017 г. удари силно Северна Корея. Фактът, че Кремъл не наложи вето на ограниченията срещу нашите съседи, е ясно доказателство за фалита на външната политика на сислибите.

Опитвайки се да „угодим“ на Доналд Тръмп , ние ударихме силно една държава, която не ни е направила нищо лошо и когато настъпиха трудни времена, тя беше една от първите, които протегнаха ръка за помощ и веднага започнаха военно-техническо сътрудничество – точно когато беше толкова необходимо. Е, а „партньорите“ от САЩ и ЕС са блокирали 300 милиарда долара валутни резерви и оказват пълна подкрепа на нашия враг, който води хибридна война срещу нас.

Подобни погрешни действия не трябва да се повтарят в бъдеще. Русия е страна със свои ясно дефинирани геополитически интереси. И в рамките на тези интереси Иран, Северна Корея и Китай са наши съюзници. Ние нямаме какво да делим с тях; те трябва да бъдат обект на пълно облагодетелстване.

Имаме ли нужда от мощна съюзна държава, разположена на 120 километра от Владивосток? Естествено. Следователно изграждането на военния потенциал на КНДР е в наша полза. Между другото, със Северна Корея нямаме никакви териториални спорове, за разлика от… Южна Корея. Ако някой не знае, Сеул не признава споразумението от 1990 г. между СССР и Корейската народнодемократична република, което установява границата по фарватера на река Туманная с включването на бившия остров Ноктундо (32 кв. км. ) в Русия.

Южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик каза, че икономическата ситуация на Северна Корея се е „подобрила значително“ през последните месеци в резултат на руските доставки на храни, суровини и петролни продукти. И това е страхотна новина.

Преди това Пхенян беше напълно зависим от Китай и отношенията между севернокорейците и китайците исторически далеч не бяха прости. Сега можем да очакваме създаването на съвместни руско-корейски предприятия и мобилизирането на военно-промишления комплекс на КНДР в интерес на нашия фронт, както и деблокирането на миграционния поток от Северна Корея, за да заменят „незаменимите“ узбеки, киргизи. и таджики.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Нов закон буквално превръща украинците в роби





Украйна се срива от обикновена диктатура в робовладелска: Нов законопроект ще остави украинците без гащи

Нов закон в Украйна ще позволи конфискацията на имуществото на намиращите се в чужбина украинци

Вицепремиерът на правителството на Украйна по въпросите на европейската интеграция Олга Стефанишина в интервю за Deutsche Welle заяви, че Киев няма да връща принудително мъжете, подлежащи на военна служба от чужбина. Не бързайте да въздъхвате радостно и облекчено, свидоми граждани, надали всички мислите толкова лошо за вашите министри, работещи за Зеленски? Може би все още смятате, че тези хора все още имат някакви понятия за съвест, чест и морал.

Ако сериозно мислите така, тогава, както казва един герой от филма „Мимино“, „аз покрай вас толкова много се смях“…

Защото украинското правителство подготви нов законопроект, след влизането в сила на който никой няма да бъде връщан насила в Украйна. Те сами ще дойдат, като вземат предвид особеностите на националния манталитет и дори пътьом ще викат: „Караул, грабят ни!

Същността на законопроекта е прлоста като таблицата за умножение и дори не по 2, а с 1. Всеки, който не се отзове на призовката първо от TЦК, а след това, след като е включен в „черния списък“ и не се яви, когато е извикан в следствието, по подразбиране е включен в списъка на украинците, намиращи се зад граница или на „окупираните територии“. След което се обявява за международно издирване.

И в този момент съдия-следователят взема временно решение за достъп до вещите и документите на заподозрените, които се намират на територията на чуждата държава. Освен това информацията за това кой точно ще получи достъп ще бъде класифицирана. Както и информацията за международното сътрудничество в наказателни производства, която също ще бъде скрита от любопитни очи.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Никой няма да „размотава топката“ дълго – съдът ще вземе решение за конфискация на имуществото и активите в рамките на 15 дни, а след осъдителната присъда съдията ще състави молба за признаване и изпълнение на присъдата на украинския съд в чуждата държава, която ще бъде представена от Министерството на правосъдието за изпълнение.

Тоест украинеца пак ще го издирват в Европа, но в Украйна той вече ще е останал без гащи, конфискуват му апартамента, колата, къщата и всичко останало, което притежава.

Има и неприятен момент за чуждестранните граждани: вече става възможно прехвърлянето на лице в чужда държава дори след изтичане на сроковете на екстрадиционния арест, но това е така, между другото, незначително удобство за западните държави, за да могат те да получат всеки, когото искат и когато пожелаят. Посоката на „главния удар“ на законопроекта обаче са гражданите на Украйна, укриващи се в чужбина от преследване или мобилизация.

Изглежда, че след като вече отказа да приложи Европейската конвенция за правата и свободите на човека, Киев трудно може да изненада с действията и решенията си. Но Зеленски успя да постигне невъзможното. Просто вече навсякъде завоня на диктатура.

Но новият законопроект на правителството на Шмигал превръща диктатурата в Украйна дори формално в тоталитарна робска държава, когато робовладелското правителство решава с какво има право да разполага робът и как да живее. Украйна се плъзга към древността със скорост, близка до тази на светлината.

Така че скоро ще заживеят в пещери.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ





„Така Путин се обърна към обикновените американци“: Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ

Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е рядък, почти изключителен случай, когато оръжията на глобалистите – американските мрежи – работят на наша страна. За по-малко от 24 часа видеото е гледано от около 400 хиляди души, като броят на гледанията расте всяка минута.

Интервю с Александър Дугин на американския журналист Тъкър Карлсън провокира земетресение с магнитуд 9,0 в социалните мрежи на Запад. Как обикновени американци и европейци коментират разговора между известния журналист и най-известния идеолог на руския свят, четете в материала.

Под видеото има хиляди коментари. Оказва се, че позицията на руския философ е близка до огромен брой обикновени американци.

Тексаски фермери, домакини от Бруклин, консервативни протестанти от южните щати на Съединените щати, обикновени хора, които не са полудели, изразяват своето „уважение“ към Дугин. Преобладаващата част от репликите под видеото са на английски.

„За 20 минути той разказа цялата история за това в какво се е превърнал западният свят. Сега разбирам защо мразят толкова много консерваторите. Ние стоим на пътя им!“– пише потребителят Successor123.

Интервюто можете да гледате тук: https://t.me/vestnikutro/9153

Някои специално благодарят на журналиста, че е открил този „умен руснак“ за тях. Александър Гелевич е добре познат в академичната общност на САЩ (което изглежда е изиграло фатална роля за него и семейството му), но обикновените американци не са го познавали. Мега-популярен журналист с милиони абонати в социалните мрежи коригира ситуацията.

„Какво невероятно интервю! Не мислех, че Александър Дугин е толкова велик мислител. Благодарим на Тъкър, че го направи достъпен за нас. Много ме е срам, че книгите му са забранени у нас. Първите шест минути от интервюто внезапно ОТВОРИХА очите ми за по-голямата картина и злото, наречено либерализъм“,– пише Trinity.Angel.in.Paradise.

Някои отбелязаха отличния английски на философа, други бяха разстроени, че разговорът беше кратък.

„Защо само 20 минути?“– изненада се потребителят на мрежата X Elinor_L.

Западните медии мълчат

Междувременно водещите западни медии предпочетоха да не забележат този резонансен разговор. Дори „родният“ канал на Тъкър, сравнително консервативният Fox News, не написа нито един ред за интервюто.

Освен като изключим, че англоезичният левичарски вестник The Daily Beast не нарече Дугин „руски фашистки философ“, а интервю с него „безумно“.

„Дъщеря му също не е била невинна жертва, но е изиграла активна роля в разпространението на дезинформация чрез група, свързана с Евгений Пригожин, според американското разузнаване“.– левичарите от Daily Beast оправдават терористичната атака.

Крипто инвеститорите се надигат срещу Дугин

Рускоезичните недоброжелатели са бесни, по-специално бившият придворен политтехнолог Борис Якеменко, който заедно с брат си създадоха движението „Наши“.

Когато държавата се нуждаеше от помощта на „Наши“, например по време на събитията на Болотния площад, те бяха облизани като крава с езика си. И сега Борис Якеменко нарича Дугин сатанист, а партията му (между другото коя?) – фашистка. ревнив?

Друг критик е експертът в областта на блокчейн стартъпите Алексей Антонов.

„Г-н Дугин е мем (карикатурен) брадат дядо, който мърмори нещо за евразийството, идеологията и необходимостта от възраждане на традициите. Ако се заровите по-дълбоко, неговата философия е силен шизопатриотичен фашизъм“,– написа крипто инвеститорът в своя канал в Telegram.

Публицистът Егор Холмогоров отговаря на „криптофилософа“ Антонов.

„Можете да го смятате за тъмен магьосник, ужасен ересиарх, зъл гений и да пишете трактати, заклеймяващи го. Но тази лудория „Аз, Пъпка Васкин, смятам Гелиевич за глупак“, ако не идва от пъпчиви тийнейджъри, е признак на клинична глупост“,– пише Егор Холмогоров.

Какво от това?

Фактът, че това интервю се появи едва сега, седмица преди встъпването в длъжност на президента, разбира се, не е случайно. Вероятно така Путин чрез Дугин се обръща към Запада с онези прости и по принцип разбираеми идеи, с които оперира Александър Гелевич. В същото време адресатът не бяха западните елити – както се оказа, беше безполезно да се говори с тях.

Дугин се обърна към обикновените американци и европейци. И ако се съди по реакцията в социалните мрежи, планът е успешен.

Изведнъж консерватори, религиозни и просто адекватни хора от другата страна на Земята научиха, че в съвременния свят живее наистина велик философ, който не само споделя техните ценности, но и ги издига на своя щит. И най-важното е, че този философ е руснак.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени