Свържете се с нас

ИНТРИГИ

Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон





Данаил Кирилов се обидил жестоко на вампирите от ГЕРБ, че бе освободен като правосъден министър и дори отказал да разпише огромна купчина документи.

„Винаги съм се борил за качествено законодателство, а какво получих – само удари в гърба и незаслужени прякори и обиди, при това от своите”, коментирал той пред приятели.

На тръгване от кабинета си Дани Кирилов отказал да разпише пощата, която се натрупала на бюрото му през последната седмица на неговото министерстване, допълват отлично запознати. След това се наложило писмата да се върнат обратно по отделите, от които идват. Там ги пренаписали, като вместо „Данаил Кирилов”, сложили името на новата шефка на правосъдното министерство – Десислава Ахладова.

Откакто си е тръгнал от сградата на „Славянска” 1, никой не е виждал в София Дани Кирилов. Както е известно, той се отказа и от депутатското си място. Според бившите му подчинени, след този безславен финал на политическата си кариера, той е отпрашил към Лондон.

Там от години пребивава съпругата му Нина, а дъщеря му Мария е студентка по химия и фармация. Дани Кирилов е много потаен за личния си живот, но според източниците ни съпругата му, която е завършила история, не работи в посолството, а най-вероятно има свой бизнес в британската столица.

На министерския пост Кирилов се задържа само година и половина и лекето Борисов му поиска оставката след няколко неуспешни, включително и медийни, изяви. Както е известно преди много години Дани се пробвал да кандидатства журналистика в Софийския университет, но не успял. Затова пък го приели и право, и театрознание, но той предпочел да стане юрист, като преди това учил една година математика.

Преди да се появи в ГЕРБ, Кирилов е общински съветник в столицата от листата на БСП в кв. „Лозенец”. Самият той влиза в Столетницата през 1997 г., когато повечето й членове я напускат, а партията е в тотална изолация. През 2001 г. по време на царското управление Дани става шеф на кабинета на министъра на регионалното развитие Костадин Паскалев, който е от БСП. През 2009 г. Кирилов е вече от ГЕРБ и е областен управител на София, а след 2013 г. става депутат и председател на правната комисия в Народното събрание. Относно адвокатската си практика винаги е подчертавал с гордост, че негов клиент е бил Жан Виденов. При това защитата успява да се справи отлично и отпадат обвиненията срещу бившия премиер по делото, заведено от Атанас Тилев.

Предстои да видим накъде ще поема сега новата кариера на Данаил Кирилов.







ИНТРИГИ

Клубът „Прелъстени и изоставени“ радушно прие най-новия си член – Мария Габриел





Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова, Цачева, Желева, Московски, Цветанов, Тончо Тодоров и още няколко по-малко популярни деятели от някогашното обкръжение на Бойко.

Представителна група на КПИ е изпратила Мария на летището, откъде тя е излетяла накъмто Брюксел, но през сълзи е обещала много скоро отново да кацне в София.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите Росен Желязков е изпратил на Мария съболезнователна телеграма и букет момини сълзи.

Любомир Кольовски, Фейсбук

Както винаги Борисов употреби сълфетката и я изхвърли на боклука

Селянката Мария избяга от България употребена и отвратена
След провала на редовния кабинет с нея начело тя се обидила и отлетяла при съпруга си. Очаква да е водач на листата за евродепутати

Бившият вицепремиер Марикчето от село напуснала България в посока Брюксел заедно със съпруга си Франсоа и повече не искала да бъде част от българската политика, отвратена от събитията през последните месеци. Това пише „Вестник Зора“, като се позовава на източници, близки до брокерите ПиПитата, с които Габриел се сближила при управлението на кабинета на сглобката.

Мария Габриел беше вицепремиер на Николай Денков и трябваше да го замени на поста. При напрежението между неколиционерите тя не успя да стане премиер в редовно правителство. След сложните преговори Габриел даде на президента Радев папка с министри, които не са дали съгласието си да участват в кабинет, а по това време е било ясно, че ротация няма да има. От лоялност към ГЕРБ Габриел изпълнила партийната воля да не се съобрази с ПП-ДБ, въпреки че имала различно мнение. След провала на редовния кабинет с нея начело Маричето се обидила и отлетяла при съпруга си.

Преди година мутрата Борисов я нареди да напусне поста на еврокомисар, за да участва в управлението на България с обещанието, че ще запише във визитката си „премиер“. Деликатно и по брюкселски тя напомняла на съпартийците за жертвата, която е направила. На изборите през юни се очаква Мария Габриел да е водач на европейската листа на ГЕРБ като компенсация за неудачите на родна земя.

Целта е след вота тя отново да се върне като еврокомисар от квотата на България. В същото време отзивите за сегашния еврокомисар Илиана Иванова в ресора „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ са повече от ласкави и това не я вади автоматично от играта. Още повече че в ГЕРБ усещат, че Габриел вече не е толкова техен човек.

През деветте месеца на управление в правителството на ПП-ДБ Габриел спечелила доверието им и станала прекалено близка с тях, информира Вестник Зора. Особено добре работила с властолюбеца Николай Денков и дори станали приятели.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ИНТРИГИ

Изтеризиралия Киро Тъпото чупил шишета в масата заради… Лена





Мистерията разгадана! Кирил Петков чупил шишета в масата заради… Лена?

„Не искам такава (лидерска) среща, защото те се държат невъзпитано. И ако вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще искате ли такава среща? Как да правим срещи с тях?“ С тези думи за Кирил Петков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвика смут и всички започнаха да се питат каква история се крие зад чупенето на бутилки и кога е било това.

И така, навътре в драмата:

Източници на медията разкрили, че това се случва миналото лято, а свидетели на изблика станали всички лидери в коалицията ПП/ДБ – включително Христо Иванов, Атанас Атанасов и Асен Василев. От страна на ГЕРБ, освен Бойко Борисов, присъствала и Десислава Атанасова, която в онзи момент е председател на ПГ на ГЕРБ.

След 25 юни 2023 трябва да текат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ на гръцкия остров Лефкада. Припомняме, че именно Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф.

В София от името на Петков обаче се появява… Лена Бориславова. Разговор обаче не започва.

Напрежението расте! Финалът на драмата:

На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров. Борисов го посрещнал с въпрос, защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията.

На този въпрос от страна на Борисов Петков се разразил, побеснял и счупил в яростта си стъклена бутилка пред лидера на ГЕРБ. Останалите лидери гледали направо втрещени!

В настаналата нелепа ситуация Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчуки се изнася от стаята.

Финал!

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ИНТРИГИ

Разследвания Пеевски ще атакува бившия затворник Меди Доганов





  • Започва свирепа битка между Доган и Пеевски за надмощие в ДПС
  • Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия, смята бившият й зам.-председател Гюнер Тахир

Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия. Такава прогноза направи пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров вчера оглавиха официално ДПС. Двамата бяха избрани единодушно на Национална конференция на партията.

Гюнер Тахир прогнозира предстояща борба за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган.

„Доган няма да може да се отърве от него така, както се отърва то Мустафа Карадайъ и Лютви Местан. Пеевски ще бъде оперативният ръководител“.

След 34 години се връщаме към времето преди 1989 година, заяви Тахир в предаването „Политически некоректно“. „Дори едноличните решения на Тодор Живков ги обличаха в калъф като решения на Политбюро на ЦК на БКП. Сега при ДПС няма нужда от калъф. Решенията са взети предварително. Хората са не делегати, а по-скоро екскурзианти“.

Т. нар. почетен председател си позволява лукса дори физически да не присъства в залата, където се проведе Националният форум, отбеляза още Тахир. Той каза, че е получил неофициална информация за очаквана провокация от страна на делегатите от Турция, но отсъствието на Доган разчeте като неуважение.

Гюнер Тахир смята, че Искра Михайлова е прочела обръщението на Ахмед Доган, защото е близка с Делян Пеевски. „Тази конференция беше дирижирана пряко от Пеевски“, заяви Тахир.

Доган иска да си затвори всички финансови дупки чрез Пеевски, каза още бившият заместник-председател на ДПС. Той дори отбеляза, че е направена поправка в устава на партията и финансовите документи ще бъдат подписвани от Джевдет Чакъров.

„Санкциите по „Магнитски“ биха били приложими и спрямо самата партия, ако Делян Пеевски разписва нещо“.

Андрей Луканов беше духовният баща на Ахмед Доган, смята още Гюнер Тахир.

Той запита защо след като Доган не е бил нито президент, нито премиер, нито министър, го охранява Националната служба за охрана. „Защо се харчат държавни средства за охраната на човек, който е някаква енигма. Сами сме си създали един некоронован султан“.

Големите български партии не искат да влязат в смесените региони, посочи Тахир. Той смята също, че Джевдет Чакъров ще остане в сянка. „Водещият ще бъде Пеевски, защото той може да поставя ултиматуми“.

Моделът на бутикова платена партия е на самия Доган, каза Гюнер Тахир. „Тези, които той одобрява за кметове на общини и депутати, му се отчитат“. Тахир смята, че при ДПС има спад и ако партията не получава вътрешна и външна подкрепа, може да загуби много гласове.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени