Свържете се с нас

ИНТРИГИ

Мълчание за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие





Темата с това какво имущество, какви доходи и какво от всичко това е законно що се отнася до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава да е водеща в доста медии, макар и вече да не говорим за всички, особено за някои от най-големите телевизии. В днешния си брой вестник „Сега“ се съсредоточава върху още един аспект на разкритията на „Биволъ“ относно докладна и спряна проверка на старата Антикорупционна комисия (КОНПИ) срещу Цветанов – преди няколко години. Проверката тогава е заради делото за присвояване на 50 000 лева от Цветанов в полза на бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Освен цените на определени имоти на Цветанов, където има разминаване за около 400 000 лева – най-голямото перо са двата апартамента на ул. „Елемаг“, които използва като разменна монета за жилището си на ул. „Латинка“, от което гръмна „Апартаментгейт“, става въпрос и за открити разминавания в доходите на втория човек на ГЕРБ и семейството му. Става въпрос за несъответствие между доходите и разходите на семейството в размер на 118 849 лв., тоест доходите не са били достатъчни да покрият разходите и придобиваното имущество в период от 10 години (04.12.2003 до 04.12.2013 година), съгласно докладната на софийското звено на Антикорупционната комисия. На база на предоставените данни за проверката от НАП, НОИ, банките, в които семейството е разполагало със сметки, данни за придобивано и продавано имущество, КОНПИ изчислява, че за изследвания период семейството на Цветанов е получило като приход впечатляващата сума от 1 039 740 лв. (бел.ред. – според съкратения преразказ на доклада в становище на дирекция „Координация и контрол“ сумата е 1 057 461 лв.).

Цветанови обаче са си позволили и сериозни разходи. Тук изчисленията са по-сложни – за разходите на семейството КОНПИ е използвала статистическите данни на НСИ за издръжка на четиричленно и петчленно семейство, като за целия период от 10 години сумата възлиза на 112 476 лв. От доклада става ясно, че така изчислената издръжка на семейството е по-ниска от изхарченото от тях за пътувания в чужбина – в размер на 175 395 лв. За покупки на стоки и услуги са платени 250 970 лв., за данъци и такси – 46 328 лв. Общо разходите на семейството за 10 години възлизат на 529 449 лв., се твърди в доклада на КОНПИ. При покриване на тези разходи на семейството са му останали нетни доходи в размер на 510 291 лв., но те не са достатъчни, за да покрият стойността на придобитото имущество. За 10 години придобитото имущество е на стойност 646 860 лв. (бел. ред. – тук са включени и спестявания по банковите сметки), т.е. налице е несъответствие от 136 569.8 лв. От него трябва да се извадят първоначално наличните средства по банкови сметки от 17 521 лв. и окончателното несъответствие е в размер на 119 048.7 лв., пише в доклада на КОНПИ. Това несъответствие е сериозно – сумата би стигнала за издръжка на семейството по статистиката на НСИ за още 10 години, но по закон не е достатъчно висока за пристъпване към конфискация на незаконно придобито имущество. Прагът за пристъпване към конфискация по времето, когато е правена проверката, е бил 250 000 лв. Именно с това основание през май 2015 г. комисията е прекратила проверката по преписката.

Премиерът Бойко Борисов вчера (2 април) предпочете да не коментира новите данни около Цветанов, за когото тепърва ще излизат резултати и около разпоредената проверка на имотния скандал и закупеното луксозно жилище в кв. „Изток“.







ИНТРИГИ

Клубът „Прелъстени и изоставени“ радушно прие най-новия си член – Мария Габриел





Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова, Цачева, Желева, Московски, Цветанов, Тончо Тодоров и още няколко по-малко популярни деятели от някогашното обкръжение на Бойко.

Представителна група на КПИ е изпратила Мария на летището, откъде тя е излетяла накъмто Брюксел, но през сълзи е обещала много скоро отново да кацне в София.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите Росен Желязков е изпратил на Мария съболезнователна телеграма и букет момини сълзи.

Любомир Кольовски, Фейсбук

Както винаги Борисов употреби сълфетката и я изхвърли на боклука

Селянката Мария избяга от България употребена и отвратена
След провала на редовния кабинет с нея начело тя се обидила и отлетяла при съпруга си. Очаква да е водач на листата за евродепутати

Бившият вицепремиер Марикчето от село напуснала България в посока Брюксел заедно със съпруга си Франсоа и повече не искала да бъде част от българската политика, отвратена от събитията през последните месеци. Това пише „Вестник Зора“, като се позовава на източници, близки до брокерите ПиПитата, с които Габриел се сближила при управлението на кабинета на сглобката.

Мария Габриел беше вицепремиер на Николай Денков и трябваше да го замени на поста. При напрежението между неколиционерите тя не успя да стане премиер в редовно правителство. След сложните преговори Габриел даде на президента Радев папка с министри, които не са дали съгласието си да участват в кабинет, а по това време е било ясно, че ротация няма да има. От лоялност към ГЕРБ Габриел изпълнила партийната воля да не се съобрази с ПП-ДБ, въпреки че имала различно мнение. След провала на редовния кабинет с нея начело Маричето се обидила и отлетяла при съпруга си.

Преди година мутрата Борисов я нареди да напусне поста на еврокомисар, за да участва в управлението на България с обещанието, че ще запише във визитката си „премиер“. Деликатно и по брюкселски тя напомняла на съпартийците за жертвата, която е направила. На изборите през юни се очаква Мария Габриел да е водач на европейската листа на ГЕРБ като компенсация за неудачите на родна земя.

Целта е след вота тя отново да се върне като еврокомисар от квотата на България. В същото време отзивите за сегашния еврокомисар Илиана Иванова в ресора „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ са повече от ласкави и това не я вади автоматично от играта. Още повече че в ГЕРБ усещат, че Габриел вече не е толкова техен човек.

През деветте месеца на управление в правителството на ПП-ДБ Габриел спечелила доверието им и станала прекалено близка с тях, информира Вестник Зора. Особено добре работила с властолюбеца Николай Денков и дори станали приятели.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ИНТРИГИ

Изтеризиралия Киро Тъпото чупил шишета в масата заради… Лена





Мистерията разгадана! Кирил Петков чупил шишета в масата заради… Лена?

„Не искам такава (лидерска) среща, защото те се държат невъзпитано. И ако вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще искате ли такава среща? Как да правим срещи с тях?“ С тези думи за Кирил Петков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предизвика смут и всички започнаха да се питат каква история се крие зад чупенето на бутилки и кога е било това.

И така, навътре в драмата:

Източници на медията разкрили, че това се случва миналото лято, а свидетели на изблика станали всички лидери в коалицията ПП/ДБ – включително Христо Иванов, Атанас Атанасов и Асен Василев. От страна на ГЕРБ, освен Бойко Борисов, присъствала и Десислава Атанасова, която в онзи момент е председател на ПГ на ГЕРБ.

След 25 юни 2023 трябва да текат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ на гръцкия остров Лефкада. Припомняме, че именно Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф.

В София от името на Петков обаче се появява… Лена Бориславова. Разговор обаче не започва.

Напрежението расте! Финалът на драмата:

На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров. Борисов го посрещнал с въпрос, защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията.

На този въпрос от страна на Борисов Петков се разразил, побеснял и счупил в яростта си стъклена бутилка пред лидера на ГЕРБ. Останалите лидери гледали направо втрещени!

В настаналата нелепа ситуация Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчуки се изнася от стаята.

Финал!

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ИНТРИГИ

Разследвания Пеевски ще атакува бившия затворник Меди Доганов





  • Започва свирепа битка между Доган и Пеевски за надмощие в ДПС
  • Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия, смята бившият й зам.-председател Гюнер Тахир

Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия. Такава прогноза направи пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров вчера оглавиха официално ДПС. Двамата бяха избрани единодушно на Национална конференция на партията.

Гюнер Тахир прогнозира предстояща борба за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган.

„Доган няма да може да се отърве от него така, както се отърва то Мустафа Карадайъ и Лютви Местан. Пеевски ще бъде оперативният ръководител“.

След 34 години се връщаме към времето преди 1989 година, заяви Тахир в предаването „Политически некоректно“. „Дори едноличните решения на Тодор Живков ги обличаха в калъф като решения на Политбюро на ЦК на БКП. Сега при ДПС няма нужда от калъф. Решенията са взети предварително. Хората са не делегати, а по-скоро екскурзианти“.

Т. нар. почетен председател си позволява лукса дори физически да не присъства в залата, където се проведе Националният форум, отбеляза още Тахир. Той каза, че е получил неофициална информация за очаквана провокация от страна на делегатите от Турция, но отсъствието на Доган разчeте като неуважение.

Гюнер Тахир смята, че Искра Михайлова е прочела обръщението на Ахмед Доган, защото е близка с Делян Пеевски. „Тази конференция беше дирижирана пряко от Пеевски“, заяви Тахир.

Доган иска да си затвори всички финансови дупки чрез Пеевски, каза още бившият заместник-председател на ДПС. Той дори отбеляза, че е направена поправка в устава на партията и финансовите документи ще бъдат подписвани от Джевдет Чакъров.

„Санкциите по „Магнитски“ биха били приложими и спрямо самата партия, ако Делян Пеевски разписва нещо“.

Андрей Луканов беше духовният баща на Ахмед Доган, смята още Гюнер Тахир.

Той запита защо след като Доган не е бил нито президент, нито премиер, нито министър, го охранява Националната служба за охрана. „Защо се харчат държавни средства за охраната на човек, който е някаква енигма. Сами сме си създали един некоронован султан“.

Големите български партии не искат да влязат в смесените региони, посочи Тахир. Той смята също, че Джевдет Чакъров ще остане в сянка. „Водещият ще бъде Пеевски, защото той може да поставя ултиматуми“.

Моделът на бутикова платена партия е на самия Доган, каза Гюнер Тахир. „Тези, които той одобрява за кметове на общини и депутати, му се отчитат“. Тахир смята, че при ДПС има спад и ако партията не получава вътрешна и външна подкрепа, може да загуби много гласове.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени