Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Мутрата Борисов сменя външния министър защото не му вдигнал телефон през ноща





Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов от ГЕРБ, съобщиха от МС. Решението дойде, след като истерика Борисов обвини Стефан Димитров, че с изказванията си „променя доктрината на външно министерство, министерството на отбраната и ГЕРБ“. Борисов заплаши служебния премиер, че ако не се съобрази неговата заповед, ще направи така, че Главчев да се съобрази впоследствие.

Случващото се във външно министерство е погром, коментира бившият зам.-финансов министър Георги Кадиев.

Той разказа хронологията на скандала в публикация във Фейсбук:

„В петък външният министър излиза в отпуск и отива в Черна гора, предполагам, за да си прибира някакъв багаж. Назначава за заместващ една от зам.-министърките. Вечерта в петък обаче тя е уволнена от премиера Главчев, заедно с другия зам.-министър, който чака агреман за Лондон.

Въпреки обещанието към външния министър, че той ще си назначи зам.-министрите, отново в петък вечерта Главчев без негово знание назначава Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева. Моите извинения, но и двете са много, много далеч от външно министерство. Ангелиева е бивш депутат, после 10 години консул в Лондон и после 5 години в търговското представителство в Лондон. Полк. Митева е кадрови военен.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Доколкото разбирам, един от исканите от министъра за зам.-министри е Петко Димитров, стар дипломат, бивш посланик в ЮАР и Южна Корея и много по-висока топка.

И така, когато става кризата на колонизаторите Иран-Израел в неделя, външният министър е „неоткриваем“ в Черна гора (защото е на работа), двете зам.-министърки са паднали от небето и единствено третата зам.-министърка изразява позицията на министерството.

„Отделно, поведението на министъра наистина е необяснимо“. Няма никаква логика да откажеш сутринта среща с висш американски дипломат и после след натиск да я направиш в 17:00 следобяд. Няма логика да подмениш и орежеш почти цялото изказване на Втората конференция на високо равнище, посветена на сигурността в Черно море, което са ти подготвили експертите, като изоставиш позиции, които министерството защитава от години. Няма логика и да си с изключен телефон в неделя по време на такава криза.

В резултат на всичко това, външно министерство стана за смях с активното участие на Борисов, Главчев и министъра, на когото дори нямаше време да му запомним името. За капак, сега президентът Радев като нищо ще откаже смяната. Бозата е пълна и международна.“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СКАНДАЛ

Метаданните на фалшивите документи разкриват, че са създадени от Лена Бориславова и Никола Минчев от ПиПитата





Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един от тях е създаден от Никола Минчев, депутат от ПП.

От сдружението обявиха, че не е имало заседание на Общото събрание за вземане на това решение и че подписите им са фалшифицирани. При проверка с просто око действително се вижда, че подписът на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев е сканиран и не е положен саморъчно. Долната част на подписа (първата буква) е отрязан при сканирането.

Източник: Търговски регистър

Според метаданните този файл е създаден от Никола Минчев. Източник: Търговски регистър

Интересна подробност е, че сдружението подава сигнал в ДАНС за измамата едва след 3 г., през юли 2023 г. и през август прокуратурата образува досъдебно производство.

На въпрос във Фейсбук защо им е отнело 3 г. да сезират компетентните органи Атанас Русев отговори: „Не знаехме…, нито сме били съгласни, а след това станаха други интересни неща, предмет на разследване, а чак след сигнала ни, при разпита, ни показаха фалшивото пълномощно и името в него“.

Скандалът тръгна преди дни от сайта „Бивол“ и Атанас Чобанов, който беше в близки отношения с ПП, но през последните месеци рязко смени позицията си и започна да публикува статии срещу членове на партията.

Метаданните показват, че документите са създадени в 1.41 ч. през нощта на 13.05.2021 г., ден след като Кирил Петков вече е встъпил в длъжност като министър на икономиката в служебното правителство на президента Румен Радев. Това означава, че е нарушил закона, тъй като министрите нямат право да са в управителни съвети на неправителствени организации и фирми.

Никола Минчев отрече да е участвал в съставянето на фалшивите документи. Лена Борислвова каза, че няма от какво да се притеснява, а Кирил Петков обвини председателя на „Да запазим Корал“ във връзки с Румен Николов-Пашата. Във Фейсбук Кирил Петков написа, че като премиер заедно с Лена Бориславова предали списък с 19 лица на тогавашния главен прокурор, в който фигурирал и Румен Николов-Пашата, „един от водещите фигури на СИК и приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов“, написа Петков.

В същия ден Русев му звъннал ядосан и му казал, че не е трябвало да слага Пашата в този списък. Атанас Русев отрече това да е истина и обяви, че ще съди Кирил Петков.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Нов скандал се завихря с Кирил Петков





„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е опитал да го корумпира. Бившият премиер настоявал Йорданов да затвори сайта си, като в замя му предложил пост в правителството си. Това пише Safenews, позовавайки се на Вестник Зора

„Кирил Петков прави опити да подкупва и корумпира с обещания за постове. Имах такъв случай. Ставаше въпрос за една публикация в „Биволъ“, която засягаше т.нар. завод за електромобили по времето, когато се промотираше като най-успешния проект на служебния министър на икономиката Кирил Петков“, разказа в предаването „Студио X“ журналистът.

Той припомня, че през 2021 година сайтът му излязъл с разследване, в което разкрил порочната същност на т.нар. германските инвеститори.

Те трябвало да построят най-големия завод за електромобили. Йорданов отбелязва, че те дори са получили държавна безвъзмездна помощ в размер на 34 млн. лв.

„Биволъ“ разследвали случая, като се оказало, че въпросните германски инвеститори не съществуват. Фирмата се оказала офшорка, регистрирана в Холандия. А зад нея стояли едни български и едни албански олигарси. Навремето те двамата са били разследвани от НАТО по съмнения за трафик на хероин.

„Работата беше доста съмнителна с абсолютно неопровержими факти и обстоятелства и казахме тогава, че искаме от Кирил Петков и правителството меморандума. Това беше по времето на второто служебно правителство, когато той беше излязъл от властта, за да си направи партията“, обясни Йорданов.

Тогава Кирил Петков се обадил на журналиста и го попитал „защо прави тези работи“

„Попита ме зная ли как вредя на него и на партията му. Казах му, че не ме интересува тяхната партия, аз съм разследващ журналист и си върша работата. И му обясних, че искам публична информация“, разказва Асен Йорданов.

Тогава Кирил Петков изригнал и му заявил:

„Това са глупости, защо се занимаваш с тях. Хайде, закривай го този сайт. Ела при мен, аз ще бъда премиер!“
В замяна на закрития сайт, Петков предложил на Йорданов министерски пост.

„Бях шокиран и му отказах. Тогава ми предложи да му стана съветник. Искаше да ме корумпира, да корумпира водещ журналист, за да не разследва. Да си осигури медиен комфорт срещу това да обещае да те вкара във властта. Той знаеше, че ще стане министър-председател“, заяви журналистът.

SafeNews припомня, че скандалът „Коралгейт“ се върти около фалшифицирането на подписи, които освобождават Кирил Петков от НПО-то „Да запазим Корал“. Тогава той трябвало да поеме министерски пост в служебното правителство на Стефан Янев.

В скандала бе замесена и Лена Бориславова. Именно тя фалшифицирала подписите.

По-рано днес тя обяви, че ще се откаже от имунитета, който няма, за да бъде разследвана по случая, както Вестник Зора  вече писа.

„През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление. Първо, искам да благодаря на всички свои близки и съмишленици за подкрепата. По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно. Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала. Второ, отсега заявявам, че ще се откажа от своя имунитет в момента, в който бъде пречка за разследване“, написа тя.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Кирил Тъпото заплаши да набие Пеевски, чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов





  • Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера
  • Според вожда на ГЕРБ, Петков се вбесил на забележката му, че изпраща Лена Бориславова на преговори
  • Съпредседателят на ППДБ Кирил Петков свика неочакван брифинг в парламента.
  • На него той каза точно две изречения в отговор на изказването от по-рано днес на Делян Пеевски.

„Във връзка с думите на Пеевски за пудели, булки и т.н., аз въобще не искам да влизам в тези мутренски изяви. Само едно ще му кажа. Да ме чуе – не вярвам, че ще ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън“, каза Петков.

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде бъде булка само на Борисов и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета, които ще драскат на вратата на Банкя, ще се молят да влязат в кучкарника и да си играят с овчарките на Бойко.

  • Петков е чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов
  • Според вожда на ГЕРБ, Петков се вбесил на забележката му, че изпраща Лена Бориславова на преговори

Мистерията около гневните изблици на Кирил Петков доби нови измерения. Това става ясно от думите на бившия министър-председател Николай Денков. Според него Петков потрошил цяла маса, защото Борисов започнал да говори лъжи. „Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла – как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас“, разказа Денков.

Обръщаме внимание, че в първоначалната информация не ставаше дума изобщо за счупена маса от Кирил Петков и то в кабинета на Бойко Борисов, а за потрошен стъклен амбалаж – шише.

На 20 март, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на брифинг, че Кирил Петков е чупил шишета. На въпросният брифинг, провокиран от репортер, дали го е страх да се среща с лидерите на ПП-ДБ, Борисов каза: „Те се държат невъзпитано. Ако вие присъствате на среща, на която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, ще искате ли пак лидерски срещи?“

Това беше по времето, когато все още сглобката не беше се разпаднала напълно и ГЕРБ и ПП-ДБ се опитваха да се договорят за ротацията. Малко по-късно се разбра, че това се случва миналото лято, а свидетели на изблика на Петков са станали всички лидери в коалицията ПП/ДБ – включително Христо Иванов, Атанас Атанасов и Асен Василев. От страна на ГЕРБ, освен Бойко Борисов, присъствала и Десислава Атанасова, която в онзи момент е председател на ПГ на ГЕРБ.

След 25 юни 2023 трябвало да протекат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ на гръцкия остров Лефкада. Именно Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф.

В София от името на Петков обаче се появява… Лена Бориславова. Разговор обаче не започва. На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров. Борисов го посрещнал с въпрос, защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията. На този въпрос от страна на Борисов Петков се разразил, побеснял и счупил в яростта си стъклена бутилка пред лидера на ГЕРБ. Останалите лидери гледали направо втрещени!

В настаналата нелепа ситуация Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчуки се изнася от стаята.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 10 часа

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди един ден

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени