Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Кьовеши: В София са откраднали €1 млрд. евро-пари и са си накупилили апартаменти





Кьовеши: В София са откраднали €1 млрд. евро-пари и са си накупилили апартаменти

„В България стотици политици са си купили апартаменти с откраднати евро-пари, а ние тук в Брюксел не можем да се разберем за прокурор, който да ги арестува.

И да върне парите на европейските данъкоплатци“ – това току що каза Лаура Кьовеши на изслушване в Комисията по правосъдие към Европейския съвет.

„Срамно е, че кандидатурата ми е блокирана точно от страни като България и Румъния, където елитът станаха милионери и милиардери, благодарение на европейските пари. Виждате, че другият кандидат от Франция се отказа, но в момента не можем да изберем никого, заради откровен саботаж от крадците.“ – добави прокурорката, която в Румъния вкара един премиер, няколко министри и десетки депутати в затвора.

„От къде мислите са парите за тези апартаменти? Тези страни нямат значими собствени бюджети, нямат икономика, заради корупцията. Нямат приходи. Единствените готови пари са тези от Европа. И забележете мащаба – говорим за стотици апартаменти, най-евтиният от които е 300 хиляди евро.

Говорим за отклонени минимум 1 милиард евро само за това. И вътре са министри, прокурори, полицаи, съдии. Как ще се разследват сами? Всички са крали от Европа, и се пазят едни други. До кога ще губим време и няма да създадем своя прокуратура, която да вземе мерки…“ – попита Кьовеши.

Припомняме, тя не може да поеме поста, блокирана основно от Румъния, която председателства Съвета на ЕС, подпомагана от криминални правителства като това на Бойко Борисов и други, които се страхуват от контрол.

У нас те са си уредили Цацата и Пеевски да ги пазят, но с Кьовеши няма да има „лабаво“ и отиват „на топло“… И Бойко, и Цвъко, и цялата Шайка…

Не бъди безразличен, сподели новината с твоите приятели:







СКАНДАЛ

Главчев доказа партийна принадлежност на кабинета към ОПГ ГЕРБ





„Нямам спомен министър да е престоял седмица в служебен кабинет и впоследствие да бъде освободен“ – това коментира във Facebook секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов, който беше и служебен министър на отбраната през 2022 и 2023 г.

Според него причината за това предложение не се корени „в доказания професионализъм на все още действащия министър“, а се крие „в нефелните конституционни промени, пробутани от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС“.

Стоянов добавя, че няма спомен и политическа партия да се е намесвала в съставянето на служебен кабинет на президента Радев (като отбелязва, че Плевнелиев е „излишно да го коментира“), нито във функционирането му.

„С тези си действия служебният премиер доказа партийна принадлежност на кабинета „Главчев“. Зная, че ще им е трудно да го разберат, но все пак се надявам на направят опит Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Ко да го проумеят, че този служебен кабинет е в резултат на предложените от Христо Иванов и гласувани от тях калпави промени в основния закон на държавата“, казва още секретарят на президента по сигурност и отбрана.

Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, пред кого ще бъде представена, къде ще се проведе дебатът за нея и т.н., посочва още Димитър Стоянов.

След като вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров, персоналната промяна в състава на кабинета трябва да бъде одобрена и от президента. Предложението на Главчев дойде часове след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който пред симпатизанти обяви, че в служебното правителство партията му подкрепя единствено министъра на отбраната и поиска смяна на министъра на външните работи.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Наркомана Зеленски не издържа! Нападна Конгреса на САЩ





Намерението на американските конгресмени да подложат на гласуване законопроект за военна помощ на Израел без подобни решения за Украйна е позор за САЩ. Това заяви президентът на републиката Владимир Зеленски в интервю за американската обществена медия PBS, предаде Lenta.ru.

Според украинския лидер политиката на Вашингтон по отношение на финансирането на съюзниците му се струва все по-странна и не се вписва в представите на Киев за сигурност.

„Това е позор за света и позор за демокрацията. (…) Ако Украйна падне и има война с други държави членки на НАТО, а такава ще има, тогава американските войници ще се защитават и ще умрат„, заплаши Зеленски.

Той изтеризира, че е трудно да се води бой, когато числеността на авиацията на противника значително превишава украинската в съотношение 30 към 1, а артилерията – 10 към 1.

Зеленски също така осъди действията на Конгреса с подготовката на двете управляващи американски партии за предстоящите президентски избори, а нежеланието да се финансира Украйна в тази връзка – с евентуален срив на рейтинга.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Това е изборен въпрос в Съединените щати. Това е въпрос на чиста политика. За това става дума. Забравят, че мъртвите хора не се интересуват от рейтинги“, заключи държавният глава.

Lenta припомня, че по-рано стана известно, че председателят на Конгреса на САЩ Майк Джонсън планира да раздели гласуването на законопроекти за военна помощ за Украйна и Израел. В същото време според плана на републиканците въпросът за доставките за Тел Авив ще бъде обсъден на другия ден.

Вестник Зора припомня, че по-рано украинският президент трескаво се молеше, че Западът трябва да се обедини, за да плаща повече за войната в Украйна по примера на Израел.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Мутрата Борисов сменя външния министър защото не му вдигнал телефон през ноща





Марионетката на Борисов, Димитър Главчев поиска от президента Румен Радев да освободи Стефан Димитров като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов от ГЕРБ, съобщиха от МС. Решението дойде, след като истерика Борисов обвини Стефан Димитров, че с изказванията си „променя доктрината на външно министерство, министерството на отбраната и ГЕРБ“. Борисов заплаши служебния премиер, че ако не се съобрази неговата заповед, ще направи така, че Главчев да се съобрази впоследствие.

Случващото се във външно министерство е погром, коментира бившият зам.-финансов министър Георги Кадиев.

Той разказа хронологията на скандала в публикация във Фейсбук:

„В петък външният министър излиза в отпуск и отива в Черна гора, предполагам, за да си прибира някакъв багаж. Назначава за заместващ една от зам.-министърките. Вечерта в петък обаче тя е уволнена от премиера Главчев, заедно с другия зам.-министър, който чака агреман за Лондон.

Въпреки обещанието към външния министър, че той ще си назначи зам.-министрите, отново в петък вечерта Главчев без негово знание назначава Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева. Моите извинения, но и двете са много, много далеч от външно министерство. Ангелиева е бивш депутат, после 10 години консул в Лондон и после 5 години в търговското представителство в Лондон. Полк. Митева е кадрови военен.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Доколкото разбирам, един от исканите от министъра за зам.-министри е Петко Димитров, стар дипломат, бивш посланик в ЮАР и Южна Корея и много по-висока топка.

И така, когато става кризата на колонизаторите Иран-Израел в неделя, външният министър е „неоткриваем“ в Черна гора (защото е на работа), двете зам.-министърки са паднали от небето и единствено третата зам.-министърка изразява позицията на министерството.

„Отделно, поведението на министъра наистина е необяснимо“. Няма никаква логика да откажеш сутринта среща с висш американски дипломат и после след натиск да я направиш в 17:00 следобяд. Няма логика да подмениш и орежеш почти цялото изказване на Втората конференция на високо равнище, посветена на сигурността в Черно море, което са ти подготвили експертите, като изоставиш позиции, които министерството защитава от години. Няма логика и да си с изключен телефон в неделя по време на такава криза.

В резултат на всичко това, външно министерство стана за смях с активното участие на Борисов, Главчев и министъра, на когото дори нямаше време да му запомним името. За капак, сега президентът Радев като нищо ще откаже смяната. Бозата е пълна и международна.“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Напук на Доган: Пресцентърът на ДПС повиши Пеевски в чин „председател“

Пеевски, председател на ДПС. Той „говори“ – те слушат. И гласуват единодушно Заседанията на централния съвет на ДПС преди време...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Само седмица-две ни делят от поредния брадат вопъл „Нито глас за Пеевски!“

Лидерите на ПП-ДБ са безочливи индивиди, които не се различават морално от гербаджиите. Различават се по това, че са по-смотани...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Мутрата Борисов назначи ново правителство с неграмотен МП Главчев, Денков отново се държи като малоумен

Служебното правителство на Главчев се закле, парламентът заседава 5 минути Денков шашна присъстващите като награби силно Марчето от село при...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Пашинян търси химери, чакалите в Брюксел си търсят нова колония с роби и пушечно месо!

Пашинян готов да продаде родината си за жълти стотинки като кръвопиещия клоун. Срещата на Пашинян със Запада завърши с оглушително...

ПОЛИТИКАпреди 2 седмици

Критик на въоръжаването на Украйна спечели президентските избори в Словакия

Председателят на словашкия парламент Петер Пелегрини, който се противопоставя на доставките на оръжие за Украйна, спечели втория тур на президентските...

ПОЛИТИКАпреди 2 седмици

Асен Василев: ГЕРБ е мафията в България

Асен Василев обясни, кой е мафията в България Мафията е този или тези, които са я накарали да направи това...

СВЯТ

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени